Lietuvių filologijos katedros ir Sociokultūrinių tyrimo centro organizuotą seminarą ,,Istorijos paminklai ir mes“, kuris kovo 20 d. vyko Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete, vedė VDU Istorijos katedros docentas Vytenis Almonaitis.

Į seminarą  be mūsų fakulteto humanitarų susirinko kalbininkai iš Aleksandro Stulginskio universiteto, Kauno technologijos universiteto. Dalyvavo nemažas būrys studentų.

Prisistatydamas doc. Vytenis Almonaitis pasidžiaugė, kad yra baigęs Vilniaus universitetą ir turi galimybę vėl pabūti šiame Universitete, nors ir ne Vilniuje. Docentas paminėjo, kad pagrindinė jo mokslinių tyrimų ir domėjimosi sritis – XIV a. pabaigos – XV a. pradžios Lietuvos valstybės istorija.

Susitikimo metu Vytenis Almonaitis pasakojo apie istorijos paminklus, jų istorinę vertę, rodė saugotinų objektų nuotraukas ir jas komentavo.  Klausytojai buvo pakerėti mokslininko išmanymo, pilietinės ir patriotinės pozicijos.

Seminare dalyvavo ir KTU docentė Junona Almonaitienė.  Kartu su vyru psichologė Junona Almonaitienė nuolat keliauja po Lietuvą, domisi gimtojo krašto istorija ir rengia keliautojams po Lietuvą skirtus žinynus.

Po  susitikimo visi norintys galėjo įsigyti Junonos ir Vytenio Almonaičių parengtų ir išleistų knygų, ant kurių autoriai noriai pasirašinėjo.

      Lietuvių filologijos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku