vukhf virginija jurenieneŠiemet Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“ įteikti 25 Lietuvai nusipelniusiems žmonėms. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Filosofijos ir kultūros studijų katedros profesorė dr. Virginija Jurėnienė – viena iš jų. Šiuo garbingu apdovanojimu įvertinta profesorės veikla puoselėjant parlamentarizmo tradicijas.

VU  Kauno humanitarinio fakulteto atstovei – garbingas apdovanojimas

Iškilmingoje ceremonijoje, kuri buvo surengta Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre 2014 m. kovo 30 dieną, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalius „Tarnaukite Lietuvai“ laureatams įteikė Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Šis apdovanojimas skiriamas už darbą valstybės labui ir jos gerovei, pozityvių idėjų, brandinančių visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą, sklaidą ir įgyvendinimą. Lietuvos Respublikos Seimo valdybos sprendimu jis įsteigtas 2012 m.  ir šiemet buvo teikiamas trečią kartą.

Apdovanojimų komisijos sprendimu, G. Petkevičaitės-Bitės medaliu „Tarnaukite Lietuvai“ profesorė V. Jurėnienė apdovanota už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą ir skleidimą.

„Žmogus stiprus tik bendruomenėje“

vukhf virginija jureniene 2014Profesorė sako, kad yra sujaudinta tokio savo darbo įvertinimo ir teigia, jog dauguma Lietuvos žmonių dirba sąžiningai ir uoliai savo Tėvynės labui. „Džiaugiuosi, kad buvau pastebėta ir įvertinta, tačiau šiuo apdovanojimu dalinuosi su savo šeima, su Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto bendruomene ir ypatingai su kultūros vadybos studentais,“ – sako prof. V. Jurėnienė. Ji pasakoja, kiek  daug renginių ir įvairių akcijų įgyvendino Vilniaus universitete Kaune  kartu su kūrybingais savo studentais. Profesorė labai tampriai bendradarbiauja ir su nevyriausybinėmis moterų organizacijomis, ir su Kauno Prisikėlimo bažnyčios senjorais, kuriems jau 4 metus skaito paskaitas.

„Tik bendruomenėje žmogus yra stiprus ir veiklus,“ –  įsitikinusi V. Jurėnienė. Profesorė visose savo veiklose: skaitydama paskaitas, dalyvaudama renginiuose ir konferencijose, akcentuoja visuomenės lygiateisiškumo, pilietiškumo ir pareigos reikšmę. Jai rūpi, kad visi piliečiai ne tik suvoktų politinius, socialinius  reiškinius ir procesus, bet ir gebėtų juos kritiškai vertinti. Profesorės manymu, parlamentarizmo tradicijos gali vystytis ir klostytis tik savarankiškoje, kūrybiškoje ir aktyvioje visuomenėje. Todėl ji džiaugiasi, kad  visi projektai ir renginiai, kuriuos vykdė kartu su studentais ar moterų NVO organizacijomis, tiesiogiai prisidėjo prie parlamentarizmo tradicijų puoselėjimo ir jų sklaidos Lietuvoje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku