vukhf erasmus savaiteBalandžio 7–11 dienomis Vilniaus universitete vyko penkių dienų ERASMUS mokymų savaitė, skirta universitetų-partnerių administracijos darbuotojams. Pirmasis sėkmingas bandymas vienos dienos mokymus perkelti į Kauno humanitarinį fakultetą virto prasminga tradicija. Tad jau treti metai bendra Vilniaus universiteto Tarptautinių programų ir ryšių skyriaus ir Kauno humanitarinio fakulteto Tarptautinių ryšių sekcijos iniciatyva tokie mokymai organizuojami mūsų fakultete. Šiemet mokymuose dalyvavo šeši Europos aukštojo mokslo institucijų atstovai – kolegos iš Bergeno universiteto, Greifsvaldo universiteto, Talino universiteto, Talino technologijos universiteto ir Kipro universiteto, einantys įvairias administracines pareigas. Tokia mokymų savaitė pirmiausia atveria puikią galimybę pristatyti savo fakultetą kitiems universitetams, o kartu ir išgirsti kitų universitetų bei atskirų jų fakultetų pristatymus. Tokia apvalaus stalo diskusija yra tikrai prasminga – aptariamos mobilumo problemos, partneriai dalijasi gerąja patirtimi, o tai skatina pažvelgti į savo darbą iš kitos perspektyvos ir tobulėti. Be abejo, taip sustiprinami ir universitetų tarpusavio ryšiai. Apie glaudesnį fakulteto bendradarbiavimą buvo kalbama su Informacinių technologijų katedros vedėju dr. Tomu Lepiku iš Talino technologijos universiteto ir administracine koordinatore Anja Hegen iš Bergeno universiteto. Kolegoms buvo įdomu pakalbinti fakulteto studentų atstovę, turinčią ir ERASMUS mokymosi Ispanijos Jaeno universitete patirtį, – Anglų kalbotyros magistro studijų programos antrojo kurso studentę Miglę Onskulytę.

       ERASMUS mokymų savaitė dalyvius praturtino ir kultūriniu požiūriu. Svečius sužavėjo fakulteto ansamblio architektūra, mūsų kaimynų – Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentų baigiamųjų darbų integravimas į fakulteto vidinę bei išorinę erdvę ir Kauno senamiesčio bei naujamiesčio kultūrinė aplinka.

       Fakultetą pasiekė maloni žinia iš universiteto Tarptautinių programų ir ryšių skyriaus, kad ERASMUS mokymų savaitės įvertinimo formoje vizitą į Kauno humanitarinį fakultetą mokymų dalyviai įvertino kaip vieną iš stipriųjų renginio pusių!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku