seredziuteVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos katedros doktorantė Viktorija Seredžiūtė, kaip meninių fotografijų autorė, kartu su Lietuvių literatūros II kurso magistrantėmis Loreta Varaniūte ir Simona Siderevičiūte, tekstų autorėmis, kavinėje „Vero Coffee House“ (Maironio g. 7) pristato parodą „Veidai“. Ši paroda unikali tuo, kad iš vienos pusės eksponuojama fotografija, o iš kitos – meninis tekstas. Tekstų autoriai –portugalų poetas Fernando Pessoa, rašytojas ezoterikas Carlos Castaneda ir fakulteto magistrantės.

„Poema loquens pictura, pictura tacitum poema debet esse“ („Poezija privalo būti kalbantis paveikslas, paveikslas – tylinti poezija“) (Rhetorica ad Herennium IV, 28). Būtent ši sentencija įkvėpė fotografijų autorę vaizdažodinei jos darbų parodai. Kaip sako pati menininkė, „Veidai“ – tai sustabdytos gyvenimo akimirkos, kuriose vaizdu ir žodžiu veržiamasi prie būties prisilietimo, tai bandymas atsakyti į klausimus: kas ir kur aš esu, ar aš tikrai gyvenu savo gyvenimą, kas tas kitas šalia manęs, koks mūsų tarpusavio dialogas? Viktorija savo literatūrinį patyrimą perkelia į fotografijos plotmę, o poezija atsiskleidžia kaip „kalbantis paveikslas“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku