onskulyte„Vilniaus universiteto organizuojama „Finis semestri“ šventė Šv. Jonų bažnyčioje neabejotinai leidžia pasijusti universiteto dalimi. Svarbia dalimi. Mums, Kauno humanitarinio fakulteto studentams, nedažnai tenka garbė keliauti Vilniun, į centrinę universiteto „būstinę“, todėl dalyvaudami tokiame ypatingame renginyje pajutome, kaip ši akademinių metų pabaigos šventė  sujungia visus fakultetus, visą universiteto bendruomenę,“ betarpiškais įspūdžiais dalijasi Miglė Onskulytė, viena iš 6 į šią šventę pakviestų VU KHF absolventų, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna Cum Laude diplomais.

finis semestriKartu su Migle į Vilnių buvo pakviesti Vytautė Petraškaitė (apskaitos, finansų ir bankininkystės magistrė), Loreta Varaniūtė ir Simona Sideravičiūtė (lietuvių literatūros magistrės), Vilda Stanišauskaitė ir Konstantinas Korovkinas (informacijos sistemų magistrai).

Birželio 27-ąją po iškilmingo šventės atidarymo ir šiltų rektoriaus prof. J. Banio sveikinimo žodžių buvo teikiamos padėkos bei apdovanojimai VU bendruomenės nariams už įvairius mokslo, projektinės veiklos ar kitokius laimėjimus. Ceremonijai estetinio grožio suteikė operos solisto atliekamos arijos. Ypač sužavėjo sakrali šventės aplinka – Šv. Jonų bažnyčia suteikė ceremonijai didingumo. Stebėdama, kaip pagerbiami šiais metais anapilin iškeliavę universiteto darbuotojai, senjorai, daktaro laipsnį įgiję mokslininkai ir Magna Cum Laude diplomu apdovanoti magistrai, žavėjausi puoselėjamu universiteto bendruomeniškumu. Tokios akimirkos išties sutvirtina saitus su mūsų Alma Mater.

Iškilmingai įteikta rektoriaus padėka man reiškia išties daug. Šis įvertinimas skatina nesustoti augti ir auginti. Augti kaip asmenybei, auginti jauną Lietuvą. Todėl labiausiai esu dėkinga už įkvėpimą, kurį visus šešerius studijų metus manyje kurstė intelektuali, jauki aplinka, nuostabūs dėstytojai. „Finis Semestri“ tapo įsimintina mano studijų (jokiu būdu ne asmeninio tobulėjimo) pabaigos žyma. Esu įkvėpta nesustoti. Už tai dėkoju Vilniaus universitetui.

              Anglų kalbotyros magistrė Miglė Onskulytė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku