gaudeamus 2014Praėjusį savaitgalį, kai Kaune šurmuliavo Dainų šventės 90 metų sukakčiai skirtų renginių dalyviai, Daugpilyje (Latvija) vyko septynioliktasis Baltijos šalių studentų dainų ir šokių festivalis GAUDEAMUS. Tarp 5000 jame dalyvavusių studentų iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos – ir mūsų fakulteto studentų mišrus choras Veni gaudere, vadovaujamas Adelės Mikalkėnienės.

 

 

veni gaudereVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto choristai kartu su kitais kolektyvais dalyvavo iškilmingame festivalio atidaryme birželio 27 dieną ir eisenoje su deglais palei Daugavos upę. Kitą dieną chorai  koncertavo Lietuvos delegacijos surengtame koncerte ,,Mano gimtinė”, kuriame choro Veni gaudere vadovė Adelė Mikalkėnienė dirigavo vieną iš jungtinio choro atliekamų kūrinių – L. Abariaus harmonizuotą lietuvių liaudies dainą ,,Augo bernelis”.  Birželio 29 d.  Baltijos šalių studentai pasirodė finaliniame koncerte, kuriame visi kartu atliko savo valstybinius himnus ir tarptautinį studentų himną Gaudeamus, taip pat populiarias Estijos, Latvijos ir Lietuvos dainas (įrašą galite pažiūrėti paspaudę šią nuorodą http://www.ltv.lv/lv/raksts/29.06.2014-gaudeamus.-nosleguma-koncerts.id31713/).

 

 

veni gaudere gaudeamus 2014

Fakulteto choristai džiaugiasi įspūdžiais iš festivalio, kuriame netrūko veiklos nei dieną, nei naktį. Studentai ne tik koncertavo patys, bet ir stebėjo visų trijų Baltijos valstybių studentų folklorinių ansamblių ir kitų chorų pasirodymus. Festivalio žiūrovus ir dalyvius maloniai nustebino visų trijų šalių muzikos akademijų rektorių –Arčio Simanio (Latvija), Pepso Lasmano (Estija) ir Zbignevo Ibelhaupto (Lietuva) – surengtas koncertas, kuriame jie pasirodė su Latvijos Jazepo Vytuolio muzikos akademijos simfoniniu orkestru.

Naktimis buvo galima dalyvauti šokiuose, stebėti šiuolaikinio meno parodas, žiūrėti kino filmus ar bendrauti tarpusavyje. Pasak mūsų dainininkų, malonus nuovargis ir nemigo naktys – tradicija tapęs kiekvieno GAUDEAMUS reiškinys.

Veni gaudere, kaip ir kiti studentiški kolektyvai,nekantriai laukia aštuonioliktojo festivalio GAUDEAMUS, kurio deglas buvo iškilmingai perduotas Estijos atstovams, po dviejų metų visus Baltijos šalių studentų dainų ir šokių kolektyvus pakviesiantiems į Estiją.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku