Erasmus praktika„Erasmus praktika yra naudinga“ – įsitikinęs Informatikos katedros magistrantas Mantas Vaitonis, studijuojantis Verslo informatikos studijų programoje ir  šią vasarą pasinaudojęs Erasmus praktikos teikiamomis galimybėmis. „Kadangi rašau darbą apie didelio dažnio prekybą finansų rinkose, doc. Saulius Masteika padėjo užmegzti kontaktą su kompanija Maxeler technologies (http://www.maxeler.com/) Londone. Užpildžiau prašymą praktikai ir man pavyko į ją patekti,“– pasakoja Mantas.

Kompanija „Maxeler technologijos“ yra viena didžiausių ir stipriausių savo srityje. Pagrindinis jos tikslas yra didelių duomenų kiekio apdorojimas per kiek galima mažesnį laiką naudojant kuo mažiau resursų. Pati organizacija gyvuoja jau virš dvidešimt metų, o šioje srityje specializuojasi daugiau nei dešimt metų. Per tokį laikotarpį ji sukaupė daug patirties ir didelį klientų ratą, tarp kurių yra tokios garsios kompanijos, kaip J.P. Morgan ir Chevron. Pasak Manto, praktikos metu jis siekė pasisemti žinių, išmokti Maxeler programavimo kalbą OpenSPL ir pritaikyti žinias savo magistro  darbe.

vukhf erasmus praktikaMantas sako, kad jam labai pasisekė, nes jo praktikos pradžia sutapo su vienos savaitės trukmės mokymais, kuriuos pirmą liepos savaitę surengė Maxeler technologies bendradarbiaudama su London Imperial College. Juose dalyvavo jau dirbantys su Maxeler technologija žmonės ir tokie naujokai, kaip jis. Mantas mano, kad mokymai jam labai padėjo nesijausti „visiškai žaliu“, kai pateko į pačią įmonę. Darbus jis atlikdavo laboratorijoje, kurioje prie kiekvieno darbo stalo stovėjo po vieną Maxeler serverį. Pasak Manto, kadangi ši organizacija užsiima ne tik programinės dalies vystymu, bet ir kuria serverius su savo architektūra, jų technologija išnaudojama su didžiausiu efektyvumu.

Mantas pasakoja, kad jo darbo grafikas buvo gana laisvas, nes praktika buvo orientuota į rezultatus: „Taigi galėjau ateiti, pabūti kelias valandas arba pasilikti, kol užrakinamos patalpos.  Kartu su manimi buvo dar du praktikantai. Pirmą mėnesį mokėmės Maxeler technologies programavimo pagrindų ir funkcijų, vėliau perėjom prie užduočių, kurias skirdavo kompanijos technologai“. Magistrantas maloniai prisimena savo patirtis praktikoje ir sako, kad vienas iš jį globojusių specialistų – serbas Adma – apie Lietuvos krepšinį žinojo daugiau už jį.

„Visi darbuotojai buvo draugiški ir mielai sutikdavo mums padėti, kartais į pagalbą kiekvienam praktikantui būdavo paskiriamas net atskiras žmogus, kuris padėdavo įgyvendinti užduotis. Praktika šioje organizacijoje nė kiek neprailgo, nes susipažinau su įvairiais žmonėmis ir gavau daug praktinių žinių. Labai džiugino jų noras padėti, jie net pasiūlė ir parodė, kaip naudodamas jų technologiją galėčiau patobulinti savo magistrinį darbą“ – džiaugiasi naudinga praktika verslo informatikos magistrantas, ir teigia, kad kiekvienam studentui patartų pasinaudoti Erasmus praktikos teikiamomis galimybėmis tobulinti savo žinias ir plėsti akiratį svetur.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku