dziaugsmo pastas vukhfKauno miesto Panemunės senelių namų gyventojams šių metų sausio 16 diena buvo ypatinga – juos aplankė Džiaugsmo paštas iš VU KHF. Akcijos metu (2014 m. gruodį ir sausį) VU Kauno humanitarinio fakulteto akademinė bendruomenė bei studentų paraginti miesto gyventojai rašė linkėjimus į atvirukus, kuriuos perdavė šios akcijos paštininkui.

Senelių namuose apsilankė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentės ir poezijos klubo Poetautojai atstovai. Susitikimas su senjorais buvo ilgai planuotas ir lauktas. Jo metu jaunimas skaitė  ne tik palinkėjimus (surinkti net 138 atvirukai su linkėjimais), bet ir eiles, dainavo (buvo prisimintos net senų laikų dainos, įstrigusios į mūsų senolių širdis: ,,Tyliai leidžias pavargusi saulė“, ,,Šiam pasauly visko būna“). Studentai domėjosi senolių gyvenimu ir veikla, bendravo ne tik su Panemunės namų gyventojais, bet ir su iš Dienos centro atvykusiais senoliais, o po susitikimo girdėjo tik malonius atsiliepimus. Pasak senolio Algio, senelių sukaupta patirtis ir pasiekimai, jų praeitis atgimė nuoširdaus bendravimo metu jaukioje ,,kamerinėje aplinkoje“.

dziaugsmo pastas khf vu,,Tikrai smagu, kad yra tiek daug aktyvių senjorų, kurie ir groja, ir dainuoja, o kokius nuostabius rankdarbius daro senelių namų gyventojos – tiesiog neįmanoma nesižavėti tokiu kruopštumu ir kantrybe!Esame dėkingi senoliams, kad su mumis pasidalino savo didžiule gyvenimiška patirtimi ir išmintimi.“ – malonius potyrius prisimena Lietuvių filologijos katedros studentės Kristyna ir Simona.  

Akcijos „Džiaugsmo paštas“ organizatores senoliai nudžiugino savo deklamuojamomis eilėmis ir prisimintomis dainomis. Senoliai dėkojo jaunuoliams ir negalėjo atsistebėti, kad yra tokio nuostabaus jaunimo, kuris rūpinasi kitais ir skiria dėmesį tiems, kuriems jo tikrai kartais trūksta.

dziaugsmo pastas 2014Svarbiausias „Džiaugsmo pašto“ tikslas pasiektas. Sulaukta abipusio grįžtamojo ryšio, seneliai liko laimingi, o studentai – dėkingi ir pasisėmę dvasinės stiprybės bei gerų emocijų. Džiugu, kad šalta ir niūri žiemos popietė buvo su kaupu sušildyta šypsniais, tikromis ir nuoširdžiomis emocijomis. Akcijos organizatoriai tikisi, kad ji taps tęstiniu renginiu ir akademinio jaunimo atstovai su seneliais susitiks kelis kartus per metus.

Viename iš palinkėjimų senoliams nuskambėjo žodžiai:

,,Gyvenimas gražus,

kai savo vidaus spinduliais jį nušvieti,

kai savo vidaus šiluma jį sušildai.“

 (Salomėja Nėris)

Krystyna Kovalevska

Lietuvių filologija ir reklama, IV kursas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku