khf vu iteikimai 2015Nuo 1964 m. Kaune veikiantis Vilniaus universitetas (VU KHF) birželio 19 d. išlydėjo jau 14 886-ąjį absolventą. Diplomų įteikimo iškilmės fakulteto absolventus, jų artimuosius ir draugus bei dėstytojus tradiciškai sukvietė į jaukią Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčią.

 

 

Svarbiausia akademinė šventė – diplomų įteikimas

khf vu diplomu iteikimai 2015Oficiali šventės ceremonija buvo pradėta fakulteto vėliavos įnešimu ir akademinio jaunimo himnu „Gaudeamus“, kurį susirinkusieji giedojo kartu su fakulteto choro „Veni gaudere“ grupe.  Adelės Mikalkėnienės vadovaujamos choristės atliko Vytauto Klovos harmonizuotą lietuvių liaudies dainą „Tylūs, tylūs vakariele“ ir Vytauto Montvilos dainą (Mykolo Karčiausko ž.) ,,Saulė teka“.

Šventės kaltininkus sveikino Vilniaus universiteto bendruomenės reikalų prorektorė doc. dr. Birutė Švedaitė-Sakalauskė, dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, prodekanai, katedrų vedėjai ir fakulteto alumnai.

Pirmą kartą savo karjeroje diplomų įteikimo iškilmėse kaip  VU rektorato atstovė dalyvavusi prorektorė B. Švedaitė-Sakalauskė absolventams priminė jų amžiną priklausomybę beveik penkis šimtus metų kaupiamai Vilniaus universiteto alumnų bendruomenei ir kvietė juos didžiuotis savimi bei savo dorais darbais garsinti Alma mater vardą.

Sveikindamas gražų būrį bakalaurų ir magistrų dekanas doc. K. Driaunys sakė: „Alma Mater diplomas visam gyvenimui jaunam žmogui de jure suteikia išsilavinusio žmogaus pilietybę. Tai pilietybė, kuriai nereikia kokių nors ypatingų sąlygų ar konstitucinio nuosprendžio. Universiteto pilietybė skirta tiems, kurie laiku ir teisingai pasirenka pastangas ir atsakomybę, ilgalaikius tikslus ir sudėtingo intelektinio darbo reikalaujančias užduotis. Universiteto piliečiai – tai tie, kurie pasiryžę ir gali diskutuoti, kurie turi noro kurti ir dalytis. Universiteto piliečiai – tai lyderių bendruomenė.“ Dekanas pakvietė visus susirinkusius garsiais aplodismentais pasveikinti 2015 metų VU Kauno humanitarinio fakulteto absolventus ir taip pradėti naują absolventų išlydėjimo tradiciją.

khf diplomai 2015Jaunuosius kolegas sveikino ir alumnai

Šiltus žodžius savo kuruojamų studijų programų absolventams sakė ir katedrų vedėjai, linkėdami jiems, pasak Verslo ekonomikos ir vadybos katedros vedėjos doc. dr. Astos Mikalauskienės, sėkmės visuose gyvenimo iššūkiuose. Šių metų laidos magistrus Lietuvių filologijos katedros vedėja doc. dr. Rita Baranauskienė kvietė atsakingai veikti savo profesijoje, būti tikrais magistrais intelektualais, kuriančiais idėjas, požiūrius ir perspektyvas.

Šventėje dalyvavo ir fakulteto alumnai: leidyklos „Obuolys“ redaktorė Erika Merkytė-Švarcienė, AB „Lesto“ projektų vadovas Edgaras Balaika, Birštono savivaldybės mero patarėja Rimantė Kurkauskaitė ir Lundo (Švedija) universiteto magistrė Dovilė Gedvilaitė, tarptautinės įmonės „The Healthy Marketing Team“ analitikė. Sveikindami absolventus jie džiaugėsi motyvuotais jaunais žmonėmis ir drąsino žengti į naujas patirtis, nes, pasak ekonomisto ir auditoriaus E. Balaikos, egzaminai, išbandymai ir problemos kyla kasdien ir visa tai reikia įveikti. Visi alumnai akcentavo ypatingą fakulteto aurą ir betarpišką bendravimo pobūdį, kurie, anot jų, nepaleidžia, kviečia sugrįžti ir prisiminti, kad ir kaip toli nuo VU KHF būtum.

Šventėje dalyvavusios UAB „CSC Baltic“ projektų vadovės Dovilė Radvilavičiūtė ir Rasa Šiškutė-Bagdonienė įteikė šios tarptautinės informacinių technologijų bendrovės įsteigtus apdovanojimus dviems fakulteto absolventams, tapusiems antrus metus iš eilės rengiamo baigiamųjų darbų konkurso nugalėtojais.

 

VU KHF geriausieji 2015 metais

mantas vaitonis cum laudeŠiemet fakultete bakalauro laipsnį įgijo 201 absolventas, magistro laipsnis suteiktas 79 absolventams. Dviejų bakalaurų akademiniai pasiekimai buvo įvertinti Cum Laude diplomais. Jie įteikti Irmai Gedminaitei (Ekonomikos studijų programa)  ir Agnei Kraucevičiūtei (Vadybos ir verslo administravimo studijų programa). Cum laude diplomai įteikti 5  magistrams: Mykolui Kazlauskui (Verslo informatika), Eglei Viltrakei (Verslo administravimas), Linai Butaitei (Marketingas ir prekybos vadyba), Viktorijai Lobinaitei (Anglų kalbotyra) ir Gabijai Blochinai (Lietuvių literatūra).

Už brandžią ir originalią mokslinę veiklą Magna Cum Laude diplomais įvertinti 5 magistrai: Simona Sagaitytė (Apskaita, finansai ir bankininkystė), Anželika Kuicaitė (Verslo informacijos sistemos), Mantas Vaitonis (Verslo informatika), Lina Abraitienė (Anglų kalbotyra), Indrė Mikšaitė (Marketingas ir prekybos vadyba). Jie pakviesti atstovauti fakultetui tradicinėse Vilniaus universiteto „Finis anni academici“ iškilmėse, kurios birželio 26 d. vyks Šv. Jonų bažnyčioje.

UAB „CSC Baltic“ vardinės stipendijos (725 eurai) buvo įteiktos CSC Geriausio baigiamojo darbo konkurso nugalėtojams: verslo informacijų sistemų magistrei Neringai Žemaitytei ir verslo informatikos bakalaurui Tomui Navickui.

KHF absolventaiAbsolventai šiltai atsisveikino su VU KHF

Kalbėdama magistrų vardu Anglų kalbotyros magistrė Lina Abraitienė, kurios akademinė veikla įvertinta aukščiausio laipsnio diplomu – Magna cum laude, sakė: „Pradėję magistrantūros studijas mes jau žinojome, ką norime surasti ir suvokėme, kad šis pasirinkimas pakeis mūsų gyvenimą....Visos sukauptos žinios padėjo mums ieškoti ir sekti Vilniaus universiteto senosios observatorijos užrašu, skelbiančiu: „Iš čia kylama į žvaigždes“. Ir mes kilome. Mes augome, brendome kaip asmenybės šioje gyvenimo mokykloje, kurioje įgytos žinios ir įvairialypės patirtys padėjo suformuoti tvirtus pasirinkimus, nuostatas ir suvokimą, kokiu keliu kiekvienas toliau pasirinksime eiti. Nors žinojimas tik dar labiau apsunkina, sukuria naujų iššūkių ir kliūčių, tačiau tarp šio fakulteto sienų sutikti nuostabūs protai įrodė – neįveikiamų kliūčių nėra“.

khf vu JulijaBakalaurų vardu kalbėjęs ekonomikos studijų programos absolventas Lukas Jakštas sakė, kad VU Kauno humanitariniame fakultete praleisti metai buvo sunkūs, bet patys įsimintiniausi. Dvi kadencijas buvęs fakulteto Studentų atstovybės prezidentu Lukas labiausiai džiaugėsi studijų metu sutiktais draugais ir bendromis su jais patirtimis.

Kultūros vadybos bakalaurė Julija Kirielienė savo pasisakymą pradėjo Roberto Danio eilėraščiu „Atstok“, norėdama padėkoti visiems, kurie studijų metais buvo kartu. Savo kolegoms Julija linkėjo kelių dalykų: „Visų pirma, užmerkti akis ir pagaliau leisti savo širdžiai klausyti. Taip pat nebijoti mylėti, nes šita žemė ir kiekvieno mūsų likimas yra tiek priartėjęs prie dangaus, kiek išdrįstame mylėti, išdrįstame pasakyti ir taip žengti pirmą žingsnį. Nebijokime nusižeminti, nes kiekvienas iš mūsų turime teisę žvelgti į kitą žmogų iš aukšto tiktai tol, kol padedame jam atsikelti. Ir nebijokime būti savimi, nes ir gerai, kad stogas važiuoja, – dangus atsiveria, žvaigždės pasimato... Universitete mus vertino pažymiais. Žinau, kad ne visi esame patenkinti savo pažymiais, bet prieš visa tai, kas yra gyvenimas, diplomas yra toks neamžinas dalykas. Kaip yra pasakiusi garsi lietuvių balerina Eglė Špokaitė: „Jeigu labai atidžiai, sukauptai ir tiksliai grotum kiekvieną natą, galbūt finale pavyktų išvengti banalybės variacijų. Tik klausimas, ar tuomet liktų laiko gyventi?“ Viskas praeina, lieka amžini dalykai. Esame be galo laimingi. Niekada niekada nepamirškime džiaugtis, nes mūsų pagrindinis pašaukimas šioje žemėje yra džiaugtis. Ir nepamirškite dėkoti! Ačiū.” – sakė Julija.

Taip jaudinančiai ir prasmingai kalbėjo 2015 metų Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto absolventai. Džiaugiamės jais visais ir visada laukiame sugrįžtančių.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku