gerumo pastas 2015Džiaugsmo paštas – tai socialinė akcija, kurios tikslas džiuginti senolius ne tik per šventes, bet ir visus metus. Šios akcijos iniciatorės, VU Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos absolventės, džiaugiasi akcijos sėkme ir užsibrėžtų tikslų įgyvendinimu. 2014 metų rudenį ketvirtakursių subrandinta akcijos idėja – įgyvendinta.

 

 

 

 

gerumo pastas vukhf 2015Buvo surinktas savanorių būrys, aktyviai darbuotasi ieškant rėmėjų, akcijos draugų ir renkant palinkėjimus universiteto erdvėje bei Kauno miesto širdyje – Laisvės alėjoje. Būtent ši erdvė pavasarį pulsavo džiaugsmo ritmu, kauniečiai ir miesto svečiai, vaikai ir visi smalsuoliai neliko abejingi akcijai – noriai pildė atvirlaiškius šilčiausiais žodžiais ir palinkėjimais, tiems, kuriems šių žodžių labai reikia.

,,Nuo pat pradžių tikėjome šia akcija, jos pozityvumu ir skleidžiama žinia: ,,neslėpk gerumo savyje – pasidalinki“, džiugesio sėklos jau pasėtos ne tik senolių, senelių namų darbuotojų, tačiau ir Kauno miesto gyventojų širdyse. Mūsų širdys pripildytos gėrio, kas iš širdies išeina, širdį ir pasiekia!“ – teigia akcijos iniciatorė Kristyna Kovalevska. Jeigu ne didžiulis užsispyrimas ir tikėjimas tuo, kas daroma – nebūtų ir tokių rezultatų.

gerumo pastas khfAntrasis akcijos etapas buvo vykdomas šių metų pavasarį, balandžio–birželio mėnesiais. Paštininkai-savanoriai mieste rinko palinkėjimus, kurie vėliau buvo nugabenti į penkis skirtingose Kauno miesto ir rajono vietose įsikūrusius senelių namus. Akcijos metu buvo aplankyti ,,Panemunės senelių globos namai“, ,,Muniškių globos namai“, „Senjorų vila“, ,,Senelių Rojus“ ir ,,MedGloba – senelių namai“.

Pasak „Džiaugsmo pašto“ organizatorių, maži dalykai, iš kurių susideda gyvenimo dėlionė, yra tokie galingi, kad kartais tai yra pamirštama. Ištartas malonus ir šiltas žodis pasiekia atokiausias sielos kerteles, dainos akordai priverčia išspausti džiaugsmo ašarą, o apkabinimas turi panašią gydomąją galią, kaip vaistai. Tik skirtumas toks, jog šie dalykai nieko nekainuoja, juk duoti yra daug smagiau negu imti, byloja senovės išmintis. Kartu su seneliais buvo šiltai kalbėta, prisiminta jų vaikystė, pomėgiai, dainuotos žinomos ir jau primirštos dainos, deklamuotos eilės, skaityti palinkėjimai – visa tai buvo raktas, atrakinęs senolių širdis. Jausmas, kuris patiriamas užvėrus senelių globos namus – sunkiai nupasakojamas, jį reikia pajusti, kad suprastume, jog gerumas tikrai įkvepia!

Gerumo pastas khf 2015Akcijos sumanytojai dėkoja visiems, prie jos prisidėjusiems: Vilniaus technologijų dizaino kolegijos absolventei Indrei Salanginaitei – už akcijos logotipą, ,,Nieko Rimto“ leidyklai – už spalvotuosius atvirlaiškius, „Poetautojų“ klubui – už skaitytas eiles, o visiems savanoriams – už dalyvavimą ir palaikymą. Akcijos organizatorės tikisi, kad ši akcija taps kasmetiniu renginiu ir džiugins senolius ne tik šiltais žodžiais, bet ir nuotaikingu jaunų žmonių vizitu į senelių namus.

Už puikią socialinės akcijos  „Džiaugsmo paštas“ idėją ir jos įgyvendinimo koordinavimą, vadovaujant iniciatyvinei Lietuvių filologijos katedros studentų grupei, Kristynai Kovalevskai įteikta Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekano doc. dr. Kęstučio Driaunio padėka.

Maži darbai įkvepia dideliems, neslėpkime gerumo savyje – pasidalinkime!

Simona Kurcikevičiūtė,

Lietuvių filologijos katedra

Rėmėjai:

Nieko rimto

Draugai:

KHF SA

P

Aš pats

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku