rugsejo1 2015Naujuosius studijų ir mokslo metus VU Kauno humanitarinio fakulteto bendruomenė pradėjo tradicine ceremonija Napoleono namo kiemelyje. Jos metu dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys ir SA prezidentas Justas Paulikas iškėlė fakulteto vėliavą ir pasveikino susirinkusius, o choras „Veni gaudere“, vadovaujamas Adelės Mikalkėnienės,  sugiedojo akademinio jaunimo himną Gaudeamus. 

 

 

rugsejo1 2015 vukhf Skelbdamas naujųjų akademinių metų pradžią dekanas doc. Kęstutis Driaunys džiaugėsi, kad fakultete vykdomas studijų programas šiemet pasirinko beveik trys šimtai pirmosios ir antrosios pakopos studentų. Pirmame kurse Vilniaus universitete Kaune pirmosios pakopos studijose studijuos 177, magistrantūroje   –    84, pokoleginėse studijose   –     15, papildomosiose studijose    –    12  studentų. Pagal Erasmus mainų programą fakultete studijuos ir 31 studentas iš užsienio, kurių dauguma – iš Turkijos universitetų, kiti – iš Ispanijos, Prancūzijos, Italijos ir Čekijos.

Patikinęs pirmakurius, kad fakulteto dėstytojų žinios ir patirtis padės siekiantiems puikių rezultatų, jeigu studentai patys bus motyvuoti, dekanas linkėjo jiems ne tik intensyviai studijuoti, bet ir mėgautis studijų metais, kurie nepakartojami savo netikėtumais, atradimais ir susitikimais.

Seniausios studentų savivaldos Kaune – VU KHF Studentų atstovybės –  vardu kalbėjęs jos prezidentas Justas Paulikas taip pat akcentavo vidinę motyvaciją, kuri padeda paimti iš studijų tiek, kiek pats studentas siekia, nes Universitetas yra idėja. Atrodo, kad ši Justo mintis patiko jauniesiems kolegoms, nes savo kalboje ją minėjo ir Redas Juozapavičius, pasirinkęs kultūros vadybos studijas mūsų fakultete.

rugsejo1 vukhf 2015Iškilmingos ceremonijos pabaigoje muzikinį sveikinimą susirinkusiems padovanojo choras „Veni gaudere“, o po susitikimų su studijų programas kuruojančiomis katedromis Liepų kiemelyje koncertavo VU KHF grupė „Low Budget Disco project“.

Šiemet pirmą kartą fakulteto, kuris Vilniaus universitetą Kaune reprezentuoja nuo 1964 m., atstovai dalyvavo iškilmingoje miesto aukštųjų mokyklų eisenoje, kurią surengė Kauno technologijos universitetas kartu su kolegomis iš LSMU, LSU ir VDA KF. Pademonstravęs solidarumą su kitomis Kaune veikiančiomis aukštosiomis mokyklomis, fakultetas liko ištikimas ir ilgametei Vilniaus universiteto tradicijai. Gausus fakulteto pirmakursių, SA ir administracijos vadovų bei dėstytojų būrys buvo išvykęs į Vilnių dalyvauti kasmetinėje VU dėstytojų, studentų ir alumnų eisenoje nuo Lietuvos Respublikos Seimo rūmų į Didįjį universiteto kiemą. Dalyvaudami nuotaikingoje eisenoje ir iškilmingoje studijų metų pradžios ceremonijoje RENOVATIO STUDIORUM Kauno humanitarinio fakulteto studentai ir dėstytojai turėjo puikią galimybę pasijusti švenčiančios Alma Mater dalimi.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku