khf Monika OlandijojeErasmus –  tai daugybė galimybių

Erasmus programa suteikia galimybę išeiti iš komforto zonos, praplėsti akiratį, juk net 5 mėnesius tenka gyventi svetimoje šalyje. Įgyta patirtis, žinios bei įvairūs nuotykiai yra įsimintini ir brangūs.  Sutinkama daugybė naujų žmonių, kurie iš ,,pažįstamų“ tampa šauniais draugais visam gyvenimui.  Būdama Nyderlanduose lavinau ne tik anglų, bet ir olandų kalbos žinias. Neverta bijoti kalbos barjero, kadangi didžioji gyventojų dalis moka anglų kalbą. Nepakartojami karnavalo įspūdžiai, greitos kelionės į kaimynines šalis dėl patogios infrastruktūros, neaprėpiami gėlynai ir kalnai sūrių! Visa tai sužavėjo jau pirmąją akimirką.

Nedvejok, pasinaudok Erasmus ir keliauk į labiausiai patinkantį kraštą kol dar nevėlu!

Monika Žilytė (VU KHF, Ekonomika ir Vadyba, II k.)

Fontys International Business School (Nyderlandai, Venlo)

 

ErasmusErasmus studijos plečia akiratį

Nepasinaudoti galimybe išvykti į užsienį su Erasmus mainų programa būtų mažų mažiausiai kvaila. Tai puiki galimybė patobulinti savo anglų (o galbūt ir kitos) kalbos žinias, pažinti įvairias kultūras iš viso pasaulio, susirasti daug draugų iš skirtingų šalių, patobulėti akademinėje srityje. Tiesiog  Erasmus suteikia galimybę visapusiškai praplėsti savo akiratį ir dar už tai duoda pinigų!

Ne vienas žmogus man sugrįžus paklausė manęs, ar važiuočiau dar kartą. Nė nesuabejojus atsakiau, kad tikrai taip. Sunkiau buvo apsispręsti ne AR išvykti su Erasmus, o KUR išvykti. Rinkdamasi šalį ir universitetą skaičiau kitų studentų atsiliepimus ir palyginau juos su savo norais ir tikslais. Aš norėjau ne tik paatostogauti ir gerai praleisti laiką. Man buvo svarbu, kad per tą vieną semestrą smegenys neatbuktųJ.  Dėl to Fontys universitetas tiko puikiai. Nemeluosiu, buvau pagalvojus „kodėl aš pasirinkau šitą universitetą, galėjau pasirinkti kitą“, tačiau tokios mintys greitai dingdavo iš mano galvos. Gali išgąsdinti tai, kad mokydamiesi „Fontys“ turėsite daryti daug daug prezentacijų anglų kalba. Taip, tai baisu mums, kuriems anglų nėra gimtoji kalba, bet tai yra velniškai naudinga! Patikėkit manimJ Visi dėstytojai angliškai kalba puikiai, iš pradžių per paskaitas teko ausim karpyti ir nieko nesuprasti, bet prasilaužiau.

Pačiame mieste veiklos nėra daug, naktiniai klubai neypatingi, parduotuvės uždaromos anksti, tačiau veiksmas bendrabučiuose vyksta nuolat ir visi nusiteikę bendrauti ir kažką veikti. Beje, man labai patiko tai, kad Fontys kokį kartą į mėnesį Erasmus studentams organizuoja išvykas į kitus miestus vos už 5 eurus! Jus gali nuvežti ne tik į Amsterdamą, bet ir į Briuselį! (Neprižadu, kad ši sistema galios amžinai). Dar verta paminėti tai, kad Nyderlanduose galima nusipirkti grupinius traukinio bilietus ir pakeliauti tikrai pigiai, o keliauti norinčių visada yra! Taigi, apibendrindama pasakysiu: jei nenorit į Nyderlandus – nevažiuokit, bet būtinai PASINAUDOKIT GALIMYBE ir važiuokit kitur!

Ugnė Poškaitė (VU KHF, Ekonomika, III k.)

Fontys International Business School (Nyderlandai, Venlo)

 

khf vu ErikaĮ Erasmus studijas vykti verta!

Jei manęs kas paklaustų, ar verta važiuoti į Erasmus studijas, nedvejodama atsakyčiau, kad tikrai verta, nes ERASMUS – tai: a) neįkainojama patirtis, b) nauji draugai iš viso pasaulio,  c) neužmirštami įspūdžiai. Tik šiose studijose turėjau galimybę ne tik pažinti naują mokymosi sistemą,
bet ir būti jos dalimi. Susipažinau ne tik su vokiečių, bet ir kitų šalių kultūromis, į kurias akies krašteliu leido pažvelgti kas savaitę rengiami šalių pristatymo vakarėliai. Studentų organizacijos siūlomos kelionės ir įvairios pramogos neleido nuobodžiauti laisvu metu, o surasti nauji draugai išliks visam gyvenimui.

Tad, jeigu kas dvejoja, ar verta, galiu pasakyti tik tris žodžius: VERTA! VERTA! VERTA! Įgysi ne tik naujos patirties, kuri padės tolimesniame gyvenime, bet ir pažvelgsi į pasaulį kitu kampu.

Erika Karvelytė (VU KHF, Audiovizualinis vertimas, III k.)

Technische universitet (Vokietija, Dresden)

 

khf Aurita Ispanijoje 2Penki mėnesiai Ispanijoje – kaip sapnas

Tie 5 mėnesiai Erasmus studijų dabar atrodo kaip ryškus sapnas. Atrodo, taip viskas greitai praėjo, kaip savaitė, greičiau netgi. Ispanijoje pirmieji įspūdžiai buvo VAU! (WOW!). Išskridę sausio 17 d. iš žiemos, nusileidome Malagoje, kur švietė saulė, o temperatūrų skirtumas buvo apie 20-25 laipsnius. Pirmoji pažintis buvo neapsakomai įdomi – nauji, be galo draugiški žmonės. Palmės, nauja kultūra, nauja kalba. Viskas buvo kitaip nei namuose, bet tai tikrai neišgąsdino. Tie 5 mėnesiai buvo išbandymas, kuris visą gyvenimą sukels tik šypseną ir primins puikias emocijas. Studijos, nauji žmonės iš viso pasaulio, viskas atmintyje išsaugota tik gražiausiais pavadinimais ir nuspalvinta gražiausiomis spalvomis. Gimtadieniai, valstybinės šventės įgavo kitokią prasmę. 

Klausimas, ar vykti į Erasmus+ studijas žmogui, kuris mėgsta keliauti, bendrauti ir judėti, neturėtų net kilti. Tiesiog būtina išnaudoti tokią progą, atrasti dar neatrastus mums dalykus, išeiti iš komforto zonos, kur mūsų laukia nuotykiai ir malonūs išbandymai.

Aurita Stepanavičiūtė ( VU KHF, Lietuvių filologija ir reklama, II k.)

Universidad de Jaen (Ispanija)

Nuotraukos – iš asmeninių archyvų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku