kulturos vadyba vukhfKultūros vadybos pirmakursių grupė Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentėsAistės Urbonienės iniciatyva spalio 20 dieną lankėsi Vilniuje, kur susipažino su senamiestyje įsikūrusios ,,Menų spaustuvės“ veikla ir apžiūrėjo Vilniaus universiteto centrinius rūmus.

VšĮ ,,Menų spaustuvėje“ studentus iš VU Kauno humanitarinio fakulteto pasitiko jos vadovė Jolita Balandytė, kuri papasakojo apie šios unikalios organizacijos, dar vadinamos meno inkubatoriumi, įsikūrimą ir veiklas. Pasak jos, į scenos menus besiorientuojanti kultūros organizacija dažnai yralyginama su menininkų šiltnamiu. Čia savo kūrybinius poreikius tenkina ir plačiajai publikai pateikia rezidentai, savo darbais publiką džiugina ir patyrę, ir pripažinti scenos meistrai. J. Balandytė akcentavo, kad šiuolaikinių scenos menų centras stengiasi susitelkti į provokuojantį, skatinantį mąstyti bei plėsti kūrybiškumo sąvoką meną. ,,Menų spaustuvėje“ galima susipažinti ir suLietuvoje dar neįsitvirtinusiais žanrais, pavyzdžiui, naujuoju cirku ar spektakliais vaikams iki dvejų metų. Kultūros vadybą Vilniaus universitete Kaune studijuojantys jaunuoliai pasinaudojo suteikta galimybe apžiūrėti patalpas, kuriose gimsta ,,Menų spaustuvėje“ rodomi pasirodymai, ir net grimo kambarį, kuriame prieš pat renginius verda emocijos...

kulturos vadyba vukhf Jolanta BalandyteEkskursijos po Vilniaus universiteto senuosius rūmus metu studentai geriau susipažino su mūsų Alma Mater istorija. Pažintį pradėję nuo bibliotekos, kuri buvo įkurta dar prieš įsteigiant Vilniaus universitetą, jie kopė į įspūdingą reginį padovanojusį observatorijos bokštelį, aplankė Filologijos fakultetą, kuriame gėrėjosi stulbinančiomis P. Repšio ,,Metų laikų“ freskomis, atspindinčiomis baltų kultūrą: mitologiją, žaidimus, šokius, kasdienius darbus. Pabuvota ir Šv. Jonų bažnyčioje, išsiskiriančioje savo interjeru, kadangi bažnyčios sienas puošia valstybės istorijai reikšmingų asmenybių paveikslai. Didelį įspūdį paliko šios bažnyčios vargonai, kurie yra patys didžiausi Lietuvoje, ir istorijos apie aštuonvietį karcerį studentams bausti bei bažnyčios rūsio paslaptis.

Ši išvyka mums padėjo ne tik geriau suprasti kūrybinių industrijų įstaigų veiklos pobūdį ir susipažinti su jų darbo užkulisiais, bet ir pasijusti sostinėje įsikūrusio Vilniaus universiteto dalimi.

Julija Selezniova,

Kultūros vadybos I k. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku