Lina BuividavičiūtėLietuvių filologijos katedros doktorantė ir fakulteto Literatų klubo narė Lina Buividavičiūtė žengia ne tik mokslininkės, bet ir menininkės keliu. Literatūrinis Linos talentas pripažintas ne viename konkurse, autorės tekstai publikuojami tokiuose kultūros ir meno leidiniuose kaip „Nemunas“, „Šiaurės Atėnai“.

 Pirmuosius poetinio talento pripažinimus Lina pelnė dar mokykloje, dalyvavusi ir laimėjusi Kauno miesto Jaunųjų filologų, Maironio lietuvių literatūros muziejaus respublikiniuose moksleivių kūrėjų ir miesto moksleivių Poezijos pavasario konkursuose.2014 m. doktorantė tapo Klaipėdos rašytojų sąjungos  organizuoto konkurso „Proza skaitoma rudenį“ „Vieno banknoto premijos“ laureate, taip pat VDU organizuoto Akademinio jaunimo kūrybos konkurso poezijos sekcijos laureate. 2015 m. Maironio lietuvių literatūros muziejaus rengtame konkurse „Lunatikuojanti kūryba“ Lina buvo apdovanota „už tankų filologinį pamušalą kūryboje“. Respublikiniame haiku konkurse „Valtys kopose 2015“ jaunoji kūrėja laimėjo trečiąją vietą klasikinio haiku kategorijoje. Prieš kelis mėnesius doktorantės kūryba pasirodė kultūros ir meno leidinyje „Nemunas“. Neseniai autorės poezija publikuota naujausiame „Šiaurės Atėnų“ numeryje (2015 m. spalio 23 d. Nr. 20).

Linos Buividavičiūtės poezijai būdingas dėmesys detalėms. Iš pirmo žvilgsnio užmarštin nugrimzdę ar nesvarbūs dalykai poetės kūryboje suspindi nauju koloritu, atranda savo funkciją. Autorės tekstuose kasdienybės fragmentai įsilieja į filosofinių, religinių, kultūrinių siužetų ir įvaizdžių lauką, taip atverdami vadinamų paprastų dalykų grožį ir prasmę. Eilėraščiuose pastebimas intertekstualumas atskleidžia filologinį autorės išsilavinimą, kuris, be abejo, lemia intelektualųjį kūrybos pobūdį.

Doktorantės poeziją galima rasti šiuose internetiniuose puslapiuose:

http://maironiomuziejus.lt/upload/files/linos_kuryba.pdf

http://nemunas.net/?p=30&nid=281

http://issuu.com/diena/docs/2015-02_durys

http://www.satenai.lt/2015/10/30/eilerasciai-45/

VU KHF Literatų klubo vadovė

Viktorija Seredžiūtė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku