mii khfVU Kauno humanitariniame fakultete viešėjo VU Matematikos ir informatikos instituto Informatikos metodologijos skyriaus mokslininkai doc. dr. Gintautas Grigas ir doc. dr. Tatjana Jevsikova. 2016 m. kovo 3 d. jie skaitė viešą paskaitą „Programų lokalizavimas ir vertimas“. 

Didžiąją klausytojų dalį sudarė Audiovizualinio vertimo programos studentai, kurie jau studijavo arba šiuo metu studijuoja dalyką „Vaizdo žaidimų lokalizacija“. Pasakojimą apie lokalizavimo ir vertimo sąsajas svečiai iliustravo praktiniais pavyzdžiais ir statistika. Pasitelkus kompiuterinę programą „SKYPE“ lokalizavimu susidomėjusiems buvo pademonstruota, kad kiekvienas norintis gali lokalizuoti kai kurias atvirojo kodo programas ar ištaisyti jau lokalizuotose ir išverstose programose pasitaikančias klaidas.

mii khf 2016Kiekvienas paskaitoje dalyvavęs galėjo pasitikrinti lokalizavimo bei lietuvių kalbos žinias pagal lektorių pateiktas užduotis ir buvo paragintas aktyviai naudotis integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacine sistema www.raštija.lt, kurios viena dalis skirta lokalizavimui.

Dėkojame lektoriams iš VU Matematikos ir informatikos instituto!

Germanų filologijos katedros lektorė dr. Laura Niedzviegienė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku