Skulptorių ir prozininką Mykolą Sauką į pasimatymą kovo 21 d. 16.30 val.Vaizdo konferencijų studijoje (Muitinės g. 14, Kaune) pakvietė VU KHF „Kūrybos inkubatorius“. Nuo 2015 m. lapkričio  Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete rengiamas susitikimų  su charizmatiškomis asmenybėmis ciklas „Pasimatymas su...“ –  beveik kas mėnesį neformalioje aplinkoje bendraujama su išskirtinėmis asmenybėmis.

Mykolas Sauka užaugo menininkų aplinkoje. Vaikystėje net manė, kad visi tėvai yra tapytojai. 2014 m. baigė Vilniaus dailės akademiją, skulptūros magistrantūrą. Jo kūryba atskleidžia, kaip  kreivai jaunasis menininkas žiūri į visuotinai pripažintas tiesas.

Mykolo veikla aprėpia vaizduojamąjį meną ir literatūrą. Jau būdamas studentu savo darbus jis eksponavo dešimtyje parodų, o paskutiniu metu dalyvauja parodose ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. 2015 m. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla išleido pirmąją M. Saukos knygą „Grubiai“, kurioje atsiveria ironiškas jauno žmogaus žvilgsnis į supantį pasaulį. Kūrybinis Mykolo prozos debiutas įvertintas literatūrine Kazimiero Barėno premija. Šiuo metu M. Sauka eina dviem keliais: literatūros ir skulptūros.

Mykolas dažnai pasigiria, kad gimė su dvigubu mazgu aplink kaklą apsisukusia virkštele, o tai pasitaiko daug rečiau nei gimti „su marškinėliais“. Toks įvykis juk vertas dėmesio?!...Kokie kiti reikšmingi šio menininko gyvenimo įvykiai? Kas Mykolas Sauka  yra iš tikrųjų? Kokia jo gyvenimo strategija?

Pasimatymo su M. Sauka organizatoriai žada praskleisti menininko kūrybos ir gyvenimo užkulisius ir išprovokuoti diskusiją. Susidomėjusių laukia ne tik atviras ir intymus pokalbis prie apvalaus stalo, bet ir galimybė mesti iššūkį menininkui –  sužaisti šachmatų partiją. Šachmatai Mykolui – intelektualus sportas, padedantis strateguoti ir gyvenime.

Kas? Pasimatymas su skulptoriumi, prozininku Mykolu Sauka.

Kada? 2016 m. kovo 21 d. 16.30 val.

Kur? Vaizdo konferencijų studijoje (4 korp.), Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (Muitinės g. 12, Kaunas).

Daugiau informacijos:

facebook‘o profilyje: Kūrybos inkubatorius

Kontaktinis asmuo: Ieva Vitkauskaitė

el. paštas:

mob.: +370 6083 058

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku