gimtadienis vu 2016Tris dienas Vilniaus universitete Kaune vyko renginiai, skirti 437-ąjį gimtadienį švenčiančiam Alma Mater.

Paskaita apie garbingą ir sudėtingą VU praeitį

Balandžio 4 d. Filosofijos ir kultūros studijų katedros profesorė Virginija Jurėnienė viešoje paskaitoje „Vilniaus universiteto raida:  dramatiški Lietuvos istorijos tarpsniai ir iškilūs sprendimai  (1795-1990 m.)“, apžvelgė komplikuotą Lietuvos valstybės ir tautos istorijos periodą, kai Vilniaus  universitetas buvo arba uždarytas, arba veikė valstybės okupacijos sąlygomis. Profesorė akcentavo VU pakilimo ir klestėjimo laikotarpius – 1814-1823  m. m.  Imperatoriškojo universiteto veiklą ir  antrosios Lietuvos reokupacijos metą, kai rektoriumi buvo akademikas Jonas Kubilius (1958-1990). „Kelis šimtmečius okupacijos ir reokupacijos sąlygomis veikęs VU buvo tarsi tvirtovė, nepasidavusi jokiai okupacinei valdžiai, nes Vilniaus universitete visada buvo gyva rezistencijos dvasia, gaivinusi visos tautos dvasią, padėjusi išsaugoti orumą ir gyvastį bei nepastebimai parengusi Lietuvos atgimimus“. – pabrėžė prof. dr. V. Jurėnienė.

VU KHF teatro premjera„Raudonojo kilimo“ teatro premjera

„Raudonojo kilimo“ teatru šį pavasarį pasivadinę jaunieji fakulteto teatralai balandžio 4 d. vakarą  jaukioje Teatro menėje susirinkusiems žiūrovams pristatė savo naujausią pastatymą – komediją „Nesusišnekam?!“. A. Slapovskio pjesės „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės”  įkvėptą spektaklį režisavo VU KHF teatro vadovė Indrė Taločkaitė, Kauno valstybinio lėlių teatro aktorė.Premjeroje apsilankė ir pirmasis VU Kauno humanitariniame fakultete teatro grupę subūręs aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas. Aplodismentų aktoriams žiūrovai negailėjo, nes įtraukė ne tik intriguojantis spektaklio siužetas, bet ir nuoširdi vaidyba spektaklio erdvės padiktuotoje intymioje aplinkoje.

„Raudonojo kilimo“ teatro spektaklis „Nesusišnekam?!“ bus kartojamas balandžio 18 ir gegužės 2 dienomis (19 val.) Teatro menėje (4 korp.) . Rekomenduojame nemačiusiems premjeros!

pietus 2016VU KHF bendruomenės pietūs

Balandžio 5 d. per ilgąją pertrauką į Liepų kiemelį fakulteto bendruomenę  sukvietė Studentų atstovybė. Ant laužo virtais makaronais, pagardintais sūriu ir kitais skanumynais, jie vaišino visus užsukusius į vidinį fakulteto kiemą, kuriame smagiai sukinėjosi ir istorinis fakulteto personažas pelėdžiukas. Ragaujantiems studentų vaišes renginio organizatoriai surengė ir trumpą viktoriną apie Vilniaus universitetą.

 

VU KHF giraitėje pasodintos 437 eglaitės

 

vukhf giria 2016Balandžio 6 d. fakulteto atstovai surengė akciją „Gimtadienio dovana Alma Mater“ Vaišvydavos girininkijoje (Kauno r.), kur jau antrus metus iš eilės padeda miškininkams sodinti medelius. VU KHF Žygeivių klubo „Santaka“ vadovo Girvydo Kulakausko pakviesti  šiemet „VU KHF giraitės“ sodinimo talkoje darbavosi ir fakultete pagal programą  Erasmus+ studijuojantys studentai. Ne vienus metus mūsų fakultetui gražiausias kalėdines eglutes parūpinantys Vaišvydavos miškininkai –girininkas Kęstutis Bacvinka ir Ernoldas Kreivėnas – pasirūpino, kad talkininkams iš VU KHF būtų smagu ne tik darbuotis, bet ir pailsėti. Belieka tikėtis, kad kitąmet eglaites sodinančių būrys bus dar gausesnis!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku