brain battle vukhf„Raktą į glaudesnį skirtingų tautybių studentų bendradarbiavimą rasti visai paprasta,“ – įsitikinusios Kultūros vadybos  trečio kurso studentės, kurių iniciatyva ir pastangomis gegužės 4 d. vakarą Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete įvyko INTERNATIONAL BRAIN BATTLE.  Renginio organizatorės siekė ne tik susipažinti, bet ir užmegzti glaudesnius tarpusavio santykius su skirtingų tautų studentais, atvykusiais į Lietuvą studijuoti.

Sumanymas sutelkė ir renginio organizatorius

Keturiolika trečio kurso kultūros vadybos studentų, paskatinti prof. V. Jurėnienės įtraukti tarptautinius studentus į Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto gyvenimą, sugalvojo surengti jiems protmūšį anglų kalba irpasikviesti dalyvių iš kitų Kauno miesto aukštųjų mokyklų. Pirmą kartą tokį renginį  Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete suorganizavo šauni kultūros vadybininkų komanda: Rusnė Jankūnaitė, Rūta Jančiulytė, Eglė Dmukauskaitė, Greta Gečaitė, Paulina Griauzdaitė, Simonas Šteinkortas, Gabrielė Skeisgielaitė, Eglė Rojutė, Kristina Kareniauskaitė, Indrė Kučinskaitė, Monika Rupeikaitė, Karolina Petraitytė, Aušra Kazokaitė, Ugnė Pavlovaitė. Pasak  grupės seniūnės Rusnės Jankūnaitės, protmūšiai yra ypatingai populiarūs Lietuvoje, todėl idėja  surengti jį Erasmus studentams anglų kalba gimė labai paprastai.  „Ne tik parodėme, kaip smagiai mokame leisti laiką, bet ir supažindinome užsieniečius su savąja kultūra, užmezgėme kontaktus“,– sako Rusnė. Jos kolegė  Rūta Jančiulytė įsitikinusi, kad šis smagus ir sėkmingas tarpkultūrinio bendradarbiavimo renginys turėtų vykti kasmet, o prie jo organizatorių  turėtų prisijungti ir kitų studijų programų studentai.

brain battle vu khfMerginos pasakoja, kad pasirengimas vyko darniai. Pasiskirstę komandomis skirtingiems protmūšio etapams studentai sugalvojo klausimus apie Lietuvą ir  kitas valstybes, paruošė loginių užduočių. Šis darbas buvo gana sudėtingas, nes klausimus ir kvietimus teko rengti ne tik lietuvių, bet ir anglų kalbomis. Protmūšio organizatoriai prieš renginį ir patys patikrino savo kūrybos užduotis, išbandė, kaip sugeba atsakyti į klausimus.

Prisidėti prie pirmojo tarptautinio protmūšio  VU Kauno humanitariniame fakultete ir paremti prizais sutiko ne tik fakultetas, bet ir renginių organizavimo įmonė UAB „Lietuvis“. Visi INTERNATIONAL BRAIN BATTLE dalyviai buvo apdovanoti ir kultūros vadybos trečio kurso studentės Paulinos Griauzdaitės iškeptais naminiais keksiukais, dailiai  įpakuotais Ugnės Pavlovaitės rankų darbo dėžutėse. „Dirbome kaip tikra komanda, kiekvienas parodėme savo stipriąsias puses, todėl ir renginys, suorganizuotas per kelias savaites, buvo sėkmingas,“ – džiaugiasi šaunūs kultūros vadybininkai.

Tarptautinis protmūšis patiko Erasmus studentams

brain battle erasmusĮ INTERNATIONAL BRAIN BATTLE užsiregistravo aštuonios skirtingos tarptautinių studentų komandos. Renginyje dalyvavo studentai iš Turkijos, Prancūzijos, Rusijos, Indijos, Azerbaidžano, Meksikos ir kitų valstybių. Tarptautiniai studentai buvo ne tik iš Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto, bet ir iš Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijos universiteto.

Pirmąją vietą laimėjo komanda „Gapsas“, o dėl antrosios vietos kitoms komandoms teko pakovoti –  dvi vienodą taškų skaičių surinkusios komandos turėjo parašyti kuo daugiau angliškų žodžių iš žodžio „Lithuania“ raidžių. Po papildomo etapo antrąją vietą užėmė „Laimintys equipe“, o trečiąją  –  komanda „Bey's“.

IINTERNATIONAL BRAIN BATTLE nugalėtojų komanda sutiko pasidalinti įspūdžiais ir teigė, jog protmūšis buvo labai įdomus, o sunkiausias etapas, jų nuomone, buvo užduotys apie Lietuvą, tačiau jie džiaugiasi sėkmingai jį įveikę ir sužinoję naujų dalykų. Ne tik šios tarptautinės komandos nariai, bet ir  visi protmūšyje dalyvavusieji sako, kad tokių renginių turi būti kuo daugiau. Iš kitų šalių į Lietuvą atvykę studijuoti jaunuoliai vertina lietuvių studentų dėmesį ir nuoširdų bendravimą. Net ir nelaimėję prizinių vietų protmūšyje studentai buvo patenkinti jame dalyvavę ir gyrė ne tik patį renginį, bet ir gardžius lietuviškus keksiukus.

INTERNATIONAL BRAIN BATTLE buvo išties smagus renginys, kurio metu nestigo ne tik puikios nuotaikos, juoko, azarto, bet ir įvyko vertingi kultūriniai mainai tarp skirtingų tautų studentų. VU KHF trečio kurso kultūros vadybos studentai yra dėkingi visoms komandoms ir žiūrovams už dalyvavimą, o ypač Filosofijos ir kultūros studijų katedros profesoreiV. Jurėnienei už paskatinimą bendradarbiauti su kitataučiais ir galimybę pažinti vieni kitus.

Gabrielė Skeisgielaitė, Kultūros vadybos III k. studentė

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku