Foto pagrVilniaus universitete Kaune kultūros vadybos studijas baigiantys IV kurso studentai praktinius įgūdžius kaupė ne tik  įvairiose kultūros ir verslo organizacijose Lietuvoje, bet ir  Italijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, kur buvo išvykę pagal Erasmus+ programą. Sugrįžę į VU Kauno fakultetą po kelių kupinų įspūdžių mėnesių, praleistų šalies meno galerijose ir renginių organizavimo studijose bei kūrybinių industrijų centruose kitose Europos šalyse, studentai sėkmingai apgynė praktikos ataskaitas.

 

 

 

 Praktikos užduotys įgyvendintos kūrybiškai

Reklaminė kampanija prie RomuvosVU KnF Filosofijos ir kultūros studijų katedros sudarytą Kultūros vadybos studijų programos (KV) praktikos ataskaitų gynimo komisija labai gerai įvertino kūrybiškai ir atsakingai atliktų praktikos užduočių pristatymus. Pasak katedros vedėjos prof. Virginijos Jurėnienės, „profesinės praktikos įvairiose kultūros organizacijose metu studentai atsiskleidžia kaip kultūros vadybininkai. Jų praktikos vadovai universitete ir  organizacijoje glaudžiai bendradarbiauja tarpusavyje, kad praktika būtų reali, o studentų sukurti produktai – reikalingi pačiai organizacijai. Todėl praktikos ataskaitų gynimuose aktyviai dalyvauja ir organizacijų vadovai“. Profesorė įsitikinusi, kad trišalis universiteto, praktikanto ir organizacijos interesas reikšmingai augina studentų praktikos vertę, ir džiaugiasi studentų sukurtais  kultūros produktais, kuriuos ir šiais metais puikiai įvertino ne viena kultūros organizacija.

Kultūros vadybos studijų programos dėstytojus džiugina studentų nuveikti darbai: atkurtas  jaunimo centras „Veikama“ Raudondvaryje, kuruotos parodos, dalyvauta Kauno eglutės puošimo projekte, skirtinguose tarptautiniuose projektuose ir kt. Įvairių veiklų sėkmę praktikos metu lėmė ne tik studentų motyvacija, bet ir juos priėmusių organizacijų požiūris į kiekvieną praktikantą kaip į komandos narį, kuriam patikėta atlikti atsakingas užduotis.

Už puikiai atliktus darbus kultūros vadybos praktikantus atitinkamai įvertino tiek komisija, tiek praktikos vietų vadovai, kuriuos maloniai nustebino studentų organizuotumas ir kūrybiškumas. Kauno kino centro „Romuva“ l. e. p. direktorės Monikos Inčerytės vertinimu, „studentės pasiūlė įgyvendinti projektą, kuris aktualus ir svarbus „Romuvai“, – ekonomiškas ir kūrybiškas sklaidos priemones, didinančias organizacijos matomumą, žinomumą. Jos sklandžiai ir itin savarankiškai organizavo savo darbą. Studentės dirbo drąsiai, kūrybiškai, lanksčiai, buvo labai stipriai orientuotos į kokybiškus rezultatus. Žavi studenčių motyvacija, sugebėjimas pristatyti ir ginti savo poziciją, prisitaikyti prie besikeičiančių situacijų“.

 

Projekto Future of Our Past partnerių iš Maltos ir Italijos susitikimas 001Plati KV praktikos vietų gegografija

Praktikas kultūros vadybos studentai atliko įvairiose organizacijose: Aušra Kazokaitė, Eglė Rojutė, Paulina Griauzdaitė ir Gabrielė Skeisgielaitė –  Kauno kino centre „Romuva“, Greta Gečaitė – UAB „KM renginiai“, Ugnė Pavlovaitė – savivaldybės biudžetinėje įstaigoje Kauno kultūros centras „Tautos namai“, Karolina Petraitytė – VšĮ „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“ galerijoje „Balta“, Monika Rupeikaitė – VšĮ „Kauno akademinis jaunimo choras“, Simonas Šteinkortas – Kauno rajono Raudondvario kultūros centre.

Penkios studentės praktikavosi kitose Europos šalių kultūros organizacijose: Rusnė Jankūnaitė – „Materahub“ Italijoje, Eglė Dmukauskaitė –  UPTEC (Science and Technology Park of University) Portugalijoje, Indrė Kučinskaitė ir Kristina Kareniauskaitė – turizmo informacijos centre Rumunijoje, Rūta Jančiulytė – galerijoje „Ectopia“ Portugalijoje.

Profesorė dr. Virginija Jurėnienė sako, kad dėl kultūros vadybininkų praktikos vietų užsienyje tariamasi akademinių ir neakademinių vizitų metu. Lankydamiesi įvairiose kultūros organizacijose svetur VU KnF Filosofijos ir kultūros studijų katedros dėstytojai mezga dalykinius kontaktus, sėkmingai kuria praktikų vietas ir glaudžiai bendradarbiauja su organizacijomis, priėmusiomis studentus iš Vilniaus universiteto Kaune.

 

Spektaklio Katytė reklamai pasirengtaStudentams praktika – puikus profesinės karjeros startas

Kultūros vadybos IV kurso studentę Ugnę Pavlovaitę sužavėjo kultūros vadybininkų veikla. „Turėjau galimybę dalyvauti didžiųjų renginių užkulisiuose ir iš arti stebėti sunkų, bet įdomų kultūros vadybininkų darbą. Dirbdama kartu su menininkėmis projekte „Gijų Sodai“  išmokau pritaikyti žmogiškųjų išteklių valdymo žinias, patobulinau komunikacijos, vadybos ir marketingo įgūdžius“, - džiaugiasi praktiką Kauno kultūros centre „Tautos namai“ atlikusi būsimoji Vilniaus universiteto absolventė.

Jos kolegė Eglė Dmukauskaitė pasakoja apie praktiką  Portugalijoje, kur dirbo UPTEC Kūrybinių industrijų centre: „Jame – apie trisdešimt penki įvairių pakraipų startuoliai, kuriantys labai skirtingus produktus ir paslaugas. Turėjau išskirtinę galimybę pabendrauti ir dirbti individualiai su kiekvieno startuolio įkūrėjais, iš arčiau pažinti jų veiklą. Ši patirtis yra nepaprasta, ji leido išeiti iš komforto zonos, lavinti visus mano gebėjimus ir įgūdžius. Būdama Portugalijoje to net  nepastebėdavau ir supratau tik grįžusi namo“.

Rusnė Jankūnaitė praktiką atliko Italijoje, projektus rengiančioje ir vykdančioje organizacijoje „Materahub“. „Visada svajojau apie Italiją ir norėjau išbandyti savo galimybes šioje šalyje. Organizacijoje nuo pat pirmos dienos į mane žiūrėjo labai rimtai ir patikėjo atsakingas užduotis, su kokiomis dar nebuvau susidūrusi. Galėjau prisijungti prie europinius projektus įgyvendinančių komandų, bendradarbiauti ir dalyvauti tarptautinių partnerių susirinkimuose, asmeniškai vykdyti projektų analizes ir sukurti detalią seminarų programą menininkams pagal vieną vykdomą projektą, kuriame ir dabar dirbu. Iki šios dienos glaudžiai palaikau ryšius su „Materahub“ darbuotojais“,- apie vertingą patirtį Italijoje pasakoja Rusnė, kuri ir studijų metu su bendrakursiais realizavo ne vieną kūrybišką idėją.

Su kino režisieriumi R. Zabarausku ir aktoriumi D. KolomyckiuKad Kultūros vadybos studijų programoje vykdomos praktikos yra įdomios ir vertingos, tvirtina ir Greta Gečaitė. Anot jos, „praktika – neeilinė, abipusę naudą ir pridėtinę vertę kurianti galimybė. Tiek inicijuoti, tiek paskirti darbai davė naudos, tobulino mano, kaip būsimos kultūros vadybininkės, kompetencijas. Praktika skatino būti kūrybiška, veikti tiksliai, ieškoti naujų sprendimų. Visi atlikti darbai padėjo kaupti informaciją tolesnėms studijoms ir įgyti praktinės patirties“.  

Visi būsimieji kultūros vadybininkai iš VU Kaune džiaugiasi, jog turėjo galimybę praktiškai panaudoti universitete įgytas žinias ir susipažino su įdomiais žmonėmis. Kiekvieno šios studijų programos 2017 m. absolvento atmintyje ilgam išliks praktikos metu patirtos emocijos ir įspūdžiai.

Lektorė Ieva Vitkauskaitė

Filosofijos ir kultūros studijų katedra

Kultūros vadybos  IV k.  studentų nuotraukose – įsimintinos jų praktikų akimirkos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku