meno parkas logoVU Kauno fakulteto Germanų filologijos katedra užmezgė ryšius su galerija „Meno parkas“. Audiovizualinio vertimo magistro studijų programos studentės Ernesta Ranonytė, Indrė Čėsnaitė, Dovilė Hofmanaitė, Viktorija Lapajeva ir Simona Žukauskaitė kartu su docente dr.  Goda Rumšiene kovo mėnesį meno parodoms rengė anotacijų vertimus iš lietuvių į anglų kalbą.

Viena iš šių parodų – Aušros Vitkūnienės „Gamtos gurmano kabinetas“, kovo 30 d. – balandžio 22 d. eksponuota Londone, galerijoje „Unit 1“. Šios parodos pristatymas Jungtinėje Karalystėje buvo galerijos tęstinio tarptautinio kultūrinių mainų projekto „Meno linija“ dalis. Kita paroda – Gretos Grendaitės ir Tomo Vosyliaus „Namų patogumai“ – eksponuojama Kaune, galerijoje „Meno parkas“. Tai – II Kauno tarptautinės grafikos bienalės „Fragmento evoliucija“ dalis. Parodą aplankyti galima iki gegužės 18 d. (nuoroda).

Už iniciatyvą ir pagalbą bendradarbiaujant su galerija Germanų filologijos katedra dėkoja dokt. Ievai Vitkauskaitei.

Džiugu, kad VU Kauno fakulteto studentų ir dėstytojų verstus tekstus galima išvysti meno parodose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku