Muzikos karalyste knfŠių metų gegužės 20-tą dieną Kauno gatvėse vėl praūš jau tradicija tapusi Gatvės muzikos diena (GMD), kurią kasmet rengia VU KnF studentai. Šventės metu Kauno Laisvės alėjoje savo kūrinius atliks įvairaus amžiaus ir stiliaus muzikantai, o atėję pasižvalgyti renginio svečiai galės įsijungti į gatvės muzikos šventės dalyvių gretas ir tapti atliekamos muzikos dalimi. Gatvės muzikos dienos metu ypatingas dėmesys bus skiriamas ir jauniesiems muzikos atlikėjams, kurie nuo 12.00 iki 16.00 val. jaukiame Liepų kiemelyje (Muitinės g. 8) vokaliniais ir instrumentiniais kūriniais džiugins visus muzikos mylėtojus.

 

 

Muzikos karalysteKadangi jaunųjų atlikėjų muzika dažniausiai pritraukia mažuosius muzikos klausytojus ir jų tėvelius, renginyje bus gausu įvairių papildomų užsiėmimų ir pramogų, kurias jiems siūlys kūrybingi šventės organizatoriai. Liepų kiemelyje mažuosius ir jų tėvelius sveikins „Muzikos karalystės“ princas, kuris kartu su renginio organizatorėmis (Giedre Kavaliauskaite ir Raminta Kudevičiūte – aut. past.) bei VU KnF Studentų atstovybės savanoriais, skatins vaikus įsitraukti į parengtas kūrybines užduotis. „Muzikos karalystėje“ jauniesiems dalyviams ir svečiams reikės susidurti su penkiais paslaptingaisiais pasakų personažais, kurie bus sugalvoję daugybę užduočių, padedančių pasiekti žaidimo tikslą – surasti princo mylimąją. Taigi, vaikai, atlikę kiekvieno personažo sugalvotas užduotis, gaus tam tikras užuominas, reikalingas surasti dingusią princesę. Taip pat viena iš aktyvių pramogų renginio metu bus Liepų kiemelyje pripūstas batutas, kuris mažiesiems leis ne tik atsipalaiduoti, bet ir gauti gerų emocijų pliūpsnį.

„Visų pirma, „Muzikos karalystė“ man asocijuojasi su geromis emocijomis, kurias sužadina jaunieji muzikos atlikėjai. Kiekvienais metais sulaukiame vis skirtingų muzikinių pasirodymų, kuriuose visada jaučiamas nuoširdumas, šiluma ir meilė muzikai. Taip pat „Muzikos karalystę“ aplanko ir mažieji žiūrovai su tėveliais. Jų šypsenos ir plojimai yra didelė padėka ne tik atlikėjams, bet ir šventės organizatoriams. Kad būtų linksmiau mėgautis muzika, šiemet vaikus pakviesime susipažinti su penkiais pasakų personažais.“ – pasakoja viena iš renginio organizatorių Giedrė Kavaliauskaitė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) kultūros vadybos III k. studentė, primenanti, kad apsilankymas „Muzikos karalystėje“ žada puikią nuotaiką ir gražius prisiminimus, ne tik muziką.

„Muzikos karalystė“ – renginys, kurio metu džiaugiamasi ne tik  muzika, bet ir kūrybinėmis idėjomis, linksmomis užduotimis ir gausiu klausytojų būriu. VU Kauno fakulteto studentai kartu su jaunaisiais muzikos atlikėjais ir jų mokytojais Gatvės muzikos dienos metu kviečia visus mažuosius į šventę, kurioje kiekvienas galės pasijusti lyg muzikinėje pasakoje, kupinoje stebuklingų herojų, gražios muzikos, šypsenų ir laimingų veidų. Nepraleiskite galimybės apsilankyti „Muzikos karalystėje“, kuri sužadina pačias gražiausias emocijas!

Agnietė Gedrimaitė,

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto
Lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku