FatimaSao Simao KaunasVU  Kauno fakulteteįgyvendinant tarptautinio mobilumo ir studijų tarptautiškumo siekius dažnai sulaukiama dėstytojų iš užsienio universitetų. Kol kas kiek retesnės, tačiau ne mažiau vertingos yra praktikų iš užsienio viešnagės Vilniaus universitete Kaune. Meno vadybos magistrantai turėjo galimybę patirti tokio neakademinio vizito naudą, kai klausėsi paskaitų, kurias jiems skaitė gegužės 17-22 dienomis Filosofijos ir kultūros studijų katedroje pagal Erasmus programą apsilankiusi Fatima São Simão iš Porte (Portugalija) įsikūrusio Mokslo irtechnologijų parko UPTEC.

 

FatimaSão SimãoUPTEC yra Porto universiteto struktūros dalis, veikianti kaip startuolių inkubatorius, skatinantis verslo inovacijas Portugalijoje ir kitose užsienio šalyse. Kita svarbi UPTEC veiklos dalis apima tarpininkavimą tarp universiteto ir verslo įmonių efektyviai perduodant žinias ir patirtį. Fatima São Simão vadovauja UPTEC veiklos vystymui ir kartu atstovauja UPTEC PINC arba Kūrybinių industrijų centrui, kurio tikslas yra apjungti kūrybiškumą ir verslumą – sukurti erdves, kuriose jaunieji verslininkai galėtų generuoti ir realizuoti kūrybines verslo idėjas. Per pastaruosius penkis metus šiam centrui buvo pateikta virš šimto projektų, orientuotų į komunikaciją, dizainą, architektūrą, audiovizualinę muziką, vizualųjį meną, teatrą bei leidybą.

VU KnF Meno vadybos magistrantai išklausė tris verslo inovacijų ekspertės iš Portugalijos paskaitas, kurių metu buvo supažindinti su unikalia UPTEC veikla, taip pat su kūrybinių startuolių gerosios praktikos pavyzdžiais, jauniems verslininkams vedamais mokymais ir vykdomais įdomesniais projektais. Fatima São Simão pristatė ir unikalų verslo modelį bei jo panaudojimo galimybes, lengvai pritaikomas kūrybinėms organizacijoms, taip pat  aptarė autorinių teisių licenzijų (Creative Commons) taikymo sąlygas ir atvejus, pabrėždama autorinių teisių licenzijų panaudojimo verslo modelio vystymui svarbą.

„Džiugu paminėti, kad UPTEC yra svarbūs VU Kauno fakulteto partneriai, priimantys įvairių studijų programų studentus praktikai, o labiausiai ten laukiami mūsų būsimieji kultūros vadybininkai,“- sako doc. dr. Aistė Urbonienė ir ragina studentus pasinaudoti tarptautinės praktikos galimybėmis.

Filosofijos ir kultūros studijų katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku