2017 uosinta islandijaFolkloro ansamblis „Uosinta“ rugpjūčio 17 d. išvyko  į Islandiją koncertuoti ir atstovauti Lietuvai  viename iš žinomiausių kultūros renginių Islandijoje ir pasaulyje – festivalyje „Reikjaviko kultūros naktis“, kur pristatys  lietuvių tradicinę muziką ir tautinį kostiumą.

„Vilniaus universiteto Kauno fakulteto ansamblio nariams yra didelė garbė šiame renginyje atstovauti universitetui ir Lietuvai, pristatyti visų penkių mūsų šalies regionų tautinius kostiumus ir atlikti į UNESCO nematerialųjį paveldą įtrauktas sutartines bei skirtingų regionų tradicines dainas, šokius ir instrumentinę muziką,“ – sako Auksuolė Šuliokienė, ilgametė beveik keturis dešimtmečius VU KnF veikiančio ansamblio vadovė.

„Reikjaviko kultūros naktis“ – tai nuo ryto iki ryto besitęsiantys įvairiausi kultūriniai renginiai ir muzikiniai koncertai, vykstantys atvirose miesto erdvėse, salėse bei garsiojoje „Harpa“  koncertų salėje, kurioje koncertuos ir „Uosinta“.

Ansamblio nariai nusiteikę puikiai ir pasirengę  vakaronėje po koncerto į tradicinių lietuviškų šokių sūkurį įtraukti visus festivalio dalyvius, žiūrovus ir klausytojus, kad per šokį jie pajustų tikrą mūsų tautos dvasią. Viešnagės Islandijoje metu „Uosinta“ čia gyvenantiems lietuviams taip pat surengs tradicinės muzikos vakarą, kad tautiečiai neužmirštų lietuviškumo ir saugotų lietuviškąsias tradicijas. 

Šį folkloro ansamblio „Uosinta“ projektą „Lietuvių tradiciniai sąskambiai ir spalvos Islandijoje“ dalinai remia Lietuvos Kultūros Taryba, taip pat paramą suteikia Islandijos lietuvių bendruomenė. 

Daugiau apie „Uosintos“ pasirodymą „Harpa“ koncertų salėje (islandiškai): 

http://menningarnott.is/dagskra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku