muzikos karalyste 2015Gegužės 16 dieną (šeštadienį) į Kauną jau septintus metus iš eilės atkeliauja smagi laisvų ir muzikuojančių žmonių šventė –  „Gatvės muzikos diena“ (GMD), kurios iniciatorius Lietuvoje – Andrius Mamontovas, o Kaune ją rengia VU KHF absolventai ir studentai.

Nuo 2009 m. kasmet gegužės mėnesį kiekvienas, kuris turi bet kokį muzikos instrumentą, yra kviečiamas atskleisti savo gebėjimus Kauno miesto centre: Laisvės alėjoje ir senamiestyje. Dalyvauti Gatvės muzikos dienoje gali visi – nepriklausomai nuo savo  amžiaus, lyties, tautybės, mėgiamos muzikos stiliaus ar muzikinio išsilavinimo. Šią dieną visą miesto centrą užkariauja tiek profesionalūs, tiek mėgėjiški įvairios instrumentinės ir vokalinės muzikos bei šokio atlikėjai ir grupės. Gatvės muzikos dienos šventėje kiekvienas gali laisvai išreikšti save, nes šios dienos tikslas – padėti skirtingiems žmonėms rasti bendrą –  muzikos – kalbą.

Šiais metais Gatvės muzikos dienos šventė (GMD Kaune 2015), kurią organizuoja Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studentai, kviečia dalintis muzika jau nuo 12 valandos. Visi laukiami Kauno centre – nuo fontano Laivės alėjoje iki pat Rotušės aikštės. Ryšių kiemelyje 20-22 val. vyks šventės baigiamasis koncertas.

2015 metų GMD bus gausu ne tik įvairių muzikos stilių ir tokių žymių atlikėjų, kaip Linas Adomaitis, Arvydas Jofė, Kristina Kurtinaitė, Ieva Zasimauskaitė, Agnė Juškėnaitė, bet ir ypatingų pramogų Rotušės aikštėje, Vilniaus gatvėje prie „Nuovos“ balkonėlio ir VU KHF Liepų kiemelyje (Muitinės g.8). Jau antrus metus iš eilės visus džiugins muzikantai iš „Nuova balkonėlio“, kurį šiai dienai savanoriškai atidavė nekilnojamo turto vystymo kompanija „Nuova“. „Muzikos karalystės“ programoje vaikams ir jų tėveliams VU KHF Liepų kiemelyje muzikuos Kauno I-osios muzikos mokyklos mokiniai: pūtikai, stygininkai ir kiti jaunieji instrumentalistai.

gatves muzikos diena 2015Jau tradicija tapusi Gatvės muzikos dienos Kaune akcija „Drum2gether“ – mušamųjų improvizacija – vyks gegužės 16 d. nuo 19 iki 20 valandos senojoje Nemuno prieplaukoje (Kauno amfiteatre). Šiemet „Drum2gether“ Kaune vedliu taps Linas Adomaitis, populiariosios muzikos atlikėjas. Dalyvauti šioje akcijoje paprasta – kiekvienam tereikia atsinešti būgną, buteliuką ar skardinę, pripildytą kruopų, akmenukų ar kitų triukšmą keliančių objektų. Galima pasiimti ir kibirą, metalofoną ar didelę plastmasinę vandens statinę, svarbu, kad toks instrumentas „Drum2gether“ vakarui virstų mušamuoju. Neturintys mušamojo instrumento turės galimybę jį gauti arba pasigaminti vietoje.

20 valandą, kai pasibaigs akcija „Drum2gether“, visi bus pakviesti į baigiamąjį koncertą Ryšių kiemelyje. Čia GMD Kaune 2015 dalyvių ir klausytojų lauks Ieva Zasimauskaitė ir grupė, kurios pavadinimą organizatoriai žada atskleisti vėliau. Gatvės muzikos dienos Kaune organizatoriai – VU KHF studentai – gegužės 16-ąją į miesto centrą kviečia visus Kauno gyventojus.

Muzikuokime ir klausykimės vieni kitų bei prisijunkime prie šokančiųjų! Būkime kartu ir dalinkimės muzika!

Deimantė Zablockytė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku