mmbTarptautinei verslumo savaitei skirtas Moksleivių mokomųjų bendrovių (MMB) konkursas-mugė vyks lapkričio 17 d. nuo 13.30 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame  fakultete.

Moksleiviai iš Kauno miesto ir rajono VU KHF Verslo ekonomikos ir vadybos katedros organizuojamame renginyje varžysis dėl geriausios mokinių mokomosios bendrovės vardo. MMB bus vertinamos ne tik už gerą gaminio arba paslaugos idėją, bet ir už veiksmingą darbą, vadybos strategiją, bendrą supratimą apie verslą, savo veiklos, komandos pristatymą bei gebėjimą pritaikyti žinias ir patirtį.

Dėl pagrindinių nominacijų – „Geriausia MMB“, „Geriausia idėja“,  „Geriausias interviu/komunikavimas verslo kalba“ ir „Geriausias stendinis prisistatymas“ – varžysis 22 moksleivių mokomosios bendrovės. 11-12 kl. moksleivių verslumo kompetencijas vertins kompetentinga komisija, kurią sudarys miesto aukštųjų mokyklų ir verslo įmonių atstovai.

Apie MMB

Europos Komisijos Įmonių ir pramonės generalinis direktoratas finansinį raštingumą, pasirengimą karjerai ir verslumą skatinančią  „Junior Achievement“ MMB programą pripažino „Geriausia verslumo ugdymo praktika“. 

Mokomosios mokinių bendrovės (MMB) yra viena iš labiausiai Europos komisijos rekomenduojamų mokymo programų ugdant verslumą. MMB – tai ne verslo žaidimas ar verslo simuliacija, tai realus verslas, kurį valdydamas mokinys patiria, kaip veikia verslas, taiko mokykloje įgytas žinias, mokosi panaudoti savo talentus ir gebėjimus kuriant ir valdant savo įmonę. Įkurdami MMB mokiniai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą bei jį parduoda, vykdo rinkodarą ir uždaro įmonę. MMB programa tai nepakartotina patirtis ir unikali praktika ne tik mokiniams, bet ir verslo konsultantui. MMB programa paprastai trunka kelis mėnesius, jos metu mokiniai įgyvendina visus tikros bendrovės gyvavimo etapus – nuo verslo idėjos iki jos praktinio realizavimo, nuo registracijos iki jos uždarymo, pasibaigus mokomajai veiklai. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku