lyrapauksciu baneriukasLyrišką poetų grupę „Lyrapaukščiai“ į pasimatymą gruodžio 17 d. 16.30 val. Žalčio menėje Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (Muitinės g. 14, Kaune) pakvietė „Kūrybos inkubatorius“, įsikūręs šiame fakultete (VU KHF). Tai jau antrasis iš kiekvieną mėnesį planuojamų susitikimų su charizmatiškomis asmenybėmis ciklo „Pasimatymas su...“, kurių metu, neformalioje aplinkoje bendraujama su išskirtinėmis asmenybėmis.

„Lyrapaukščiai“ – neseniai susikūrusi poetų grupė: Raimonda Kubiliūtė, Danielius Adomaitis, Saulius Mėnuo, Daiva Burinskytė, Antanas Juškevičius. Prisijungti prie organizuojamų renginių grupė dažnai pasikviečia ir kitus lyrišką poeziją kuriančius poetus.  

Savo gimtadieniu lyrikų grupė vadina pirmąjį viešą savo poezijos renginį M. K. Čiurlionio muziejuje Kaune 2015 m. kovo 8 dieną. Sulaukę visuomenės susidomėjimo jaunieji poetai nusprendė susiburti į grupę ir kartu kurti lyrinę poeziją, esė, noveles, baltas eiles ir pjeses. Visus poetus vienija bendra stilistika ir tai, kaip jie patys pristato savo kūrybą visuomenei.

Pasak „Kūrybos inkubatoriaus“ vadovės Ievos Vitkauskaitės, VU Kauno humanitarinio fakulteto doktorantės, pasimatyme su „Lyrapaukščiais“  bus siekiama atskleisti grupės kūrybą. „Grupės eilėse dominuoja atsiminimai, žmogaus dilemos... Ką jie nori savo kūryba pasakyti visuomenei? Kviečiame kartu ieškoti atsakymo į šį klausimą po viduramžius menančios Žalčio menės skliautais senamiestyje. Visi eilėraščiai bus siejami su nuostabiu Šv. Kalėdų laukimu!“ –  žada „Pasimatymų su...“ kuratorė Ieva Vitkauskaitė.

Kas?: Pasimatymas su poetų grupe „Lyrapaukščiai“.

Kada?: 2015 m. gruodžio 17 d. 16.30 val.

Kur?: Žalčio menėje (4 korp.), Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (Muitinės g. 14, Kaunas).

Daugiau informacijos:

facebook‘o profilyje: Kūrybos inkubatorius

https://www.facebook.com/K%C5%ABrybos-inkubatorius-703147449736900/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku