paroda vilniujeVU Kauno humanitarinio fakulteto Meno vadybos magistrantūros studijų programos absolventė (2016 m.) Lina Zareckaitė pristato savo tapybos darbus parodoje „Žuvų kalva“ Pylimo galerijoje, Vilniuje (Pylimo g. 30).

Bendra profesionalaus menininko Gvido Latako ir  Linos Zareckaitės, savo kūrybą eksponuojančios nuo 2013 m., paroda veiks 2016 m. sausio 12 d. – vasario 6 dienomis.

Menininkai maloniai kviečia į parodos „Žuvų kalva“ atidarymą sausio 12 d. 18 val. Vilniuje.

Apie parodą – jos dalyvių lūpomis:

Kai pasaulis taip lekia, kai menas konvulsiškai darkosi, norėdamas būti socialiu, aktualiu ir būtinai šiuolaikišku, atseit, siekdamas atskleisti ir išryškinti visuomenės skaudulius, mūsų kukli paroda tegu traukiasi į užribį, į saugią ar tik iliuzinę „bajorų gūžtą“, o gal tik sanatoriją – „Žuvų kalvą“, kur dar gali gyventi riteriai ir lelijų mergelės, vienaragiai, slibinai, ikarai ir kalbančios žuvys.

Nesiruošiam stebinti nei temomis, nei tapybos technikos šviežumu, nei, juolab, formatais.
Tai vadinam senu geru europietišku auklėjimu.
Juk visai neblogai pabūti tiesiog senovišku „saloniniu“ dailininku! „Svaigintis vynu, poezija, dorybe“, anot *gėlininko* Bodlero.

Tokia, tad, mūsų *žinia Jums*.

-------------------------------------

Kelios šykščios biografinės detalės:

*Gvidas Latakas* – tapytojas, pedagogas, emalistas, medalistas. Parodose dalyvauja nuo 1997 metų. Dar rašo knygas.

*Lina Zareckaitė* – tapytoja, meno vadybininkė. Tyrinėja ir rūpinasi žuvų populiacijos išsaugojimu Norvegijoje.

Parodose dalyvauja nuo 2013 metų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku