Sausio 20 d. 15.30 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas kviečia 11–12 kl.  mokinius į viešą paskaitą „Antano Škėmos „Balta drobulė“ – kūrybinio nihilizmo projektas“.

VU KHF Lietuvių filologijos katedros lektoriaus dr. Mindaugo Grigaičio paskaitoje bus pristatytos Antano Škėmos „kūrybinio metodo“ sąsajos su egzistencialistine ir absurdo filosofija, bus aptariamas romano „Balta drobulė“ santykis su lietuvių literatūros tradicija, gilinamasi į svarbiausias kūrinio temas ir problemas, analizuojamos jų sąsajos su romano naratyvinėmis technikomis. Bus nurodomos gairės, kaip šį kūrinį galima panaudoti rašant valstybinio egzamino rašinį. Mokinius kviečiame registruoti individualiai el. paštu: . Paskaita vyks V. Gronsko auditorijoje.

Mokytojams pageidaujant užregistruoti visą klasę ar kelias klases, galima susitarti dėl atskiros paskaitos. Lektorius vyksta skaityti paskaitų ir į kitus miestus. VU KHF siūlo tokias viešas paskaitas:

  • Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio–Putino romaną „Altorių šešėly;
  • Henrikas Radauskas – įspūdžio poetas;
  • Ribinių situacijų vaizdavimo būdai Balio Sruogos romane „Dievų miškas“;
  • Mariaus Katiliškio „Miškais ateina ruduo“: veikėjų kūrimo būdai;
  • Postmodernizmo ženklai Jurgio Kunčino romane „Tūla“;
  • Tautinių mitų dekonstravimas Mariaus Ivaškevičiaus pjesėje „Madagaskaras“.

Teirautis el. paštu:

00 vukhf kauno mugeje

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku