2016 m. spalio 14 d. 13.45 val. prof. V. Gronsko auditorijoje vyks Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidento Žilvino Šilėno paskaita "Teisingumas, mokesčiai ir nelygybė".

Paskaitoje bus ieškoma atsakymų į klausimus - ar yra toks dalykas, kaip teisingi mokesčiai, ar įmanoma ir ar teisinga mokesčiais mažinti nelygybę, ar teisinga progresinė mokesčių sistema.

Žilvinas Šilėnas - ekonomistas, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas. Jo interesų kryptys: energetika, infrastruktūra ir konkurencija.
Lietuvos laisvosios rinkos institutas yra privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, įsteigta 1990 metais. LLRI misija yra skleisti ir įtvirtinti asmens laisvės ir atsakomybės, laisvosios rinkos bei ribotos valdžios idėjas. Tiksliausiai institutą būtų galima vadinti užsienyje itin paplitusiu think tank vardu, lietuviškai – smegenų centru, idėjų fabriku, viešosios politikos institutu ir panašiais vardais. Instituto siekis yra padėti įgyvendinti bendrus Lietuvos žmonių interesus, kurie geriausiai gali būti realizuojami laisvoje rinkoje, kai be jokių privilegijų, protekcijų ar apribojimų kiekvienas individas savo tikslų siekia tarnaudamas visuomenei, o ne pasitelkdamas valstybės aparatą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku