vu kauno diena 2017„Teorija, dėstoma paskaitose, tampa kur kas aiškesnė, kai gali pamatyti, kaip ji taikoma praktikoje“, - įsitikinusios VU Kauno fakulteto Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos II kurso studentės. Šių metų lapkričio 28 dienos popietę, Viešųjų ryšių paskaitos metu, dėstytojos Marianos Sueldo iniciatyva jos aplankė dienraščio „Kauno diena“ redakciją.

Jaukios ir šviesios redakcijos erdvės paskatino galimai būsimas žurnalistes bei kalbos redaktores šyptelėti ir kurso draugei į ausį pašnabždėti: „Čia – tobula vieta dirbti!“. 

Teigiamos emocijos lydėjo nuo pirmojo žingsnio redakcijoje: studentes sutiko ir patalpas aprodė besišypsanti vyr. redaktoriaus pavaduotoja Aušra Garnienė. Po ekskursijos ir pašniukštinėjimų, ką darbo vietose tuomet veikė darbuotojai, buvo persikelta į jaukią susirinkimams skirtą erdvę. Čia A. Garnienė iš studenčių ir dėstytojos sulaukė įvairiausių klausimų: nuo prašymo papasakoti apie įprastą darbo dieną iki komentarų apie kuriamą dienraščio turinį. 

vu 2017 kauno dienaIš patyrusios žurnalistės atsakymų kelias pagrindines mintis derėtų įsiminti kiekvienam, matančiam save redakcijoje. Visų pirma, buvo akcentuojamos esminės žurnalisto savybės: nebijoti klausti, bendrauti, domėtis daugeliu dalyku vienu metu, nebūti ribotu. Be to,  žurnalistas turi būti itin pastabus. A. Garnienė net pajuokavo, kad pastabumas turėtų tapti „liga“, kuria sirgtų ne tik pats rašantis, bet ir jį supantys asmenys, kadangi bet kuri detalė gali būti svarbi. Žinoma, redakcijos darbuotojui svarbu kurti turinį, kuris būtų aktualus skaitytojams, ir, žinoma, tik teisingas. Šiais principais vadovaujasi „Kauno dienos“ redakcijoje dirbantys profesionalai. Galbūt dėl tokio teigiamo požiūrio į darbą redakcijoje ir tvyro puiki atmosfera, darbuotojai šypsosi, o VU Kauno fakulteto studentės po apsilankymo mąsto, kad norėtų čia dirbti. 

Neringa Ašmenaitė,
Lietuvių filologijos ir reklamos II kurso studentė 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku