vu knf SDI 2017VU Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo instituto dėstytojos doc. dr. Danguolė Satkauskaitė,  dr. Laura Niedzviegienė ir dr. Eglė Alosevičienė lapkričio pabaigoje lankėsi Jungtinėje Karalystėje, „SDI MEDIA“ padalinyje Londone pagal  Erasmus+ akademinio personalo mobilumo programą.

„SDI MEDIA“ užsakovai yra „Microsoft“, „BBC“, „Google“, „Warner Bros“ ir kitos plačiai pasaulyje žinomos kompanijos iš 37 šalių, todėl audiovizualinė produkcija šioje firmoje verčiama į daugiau kaip 50 kalbų. Dėstytojas iš Vilniaus universiteto Kaune labai šiltai priėmė „SDI MEDIA UK“  atstovas Shak  Yousaf, atsakingas už paslaugų pritaikymą specialių poreikių auditorijoms Europos regione. Jis labai išsamiai papasakojo apie garsinio vaizdavimo, t. y. audiovizualinės produkcijos pritaikymo regos sutrikimų turintiems žmonėms, rengimą, supažindino su garsinio vaizdavimo Jungtinėje Karalystėje ir kitose Europos šalyse rengimo skirtumais, demonstravo įmonėje naudojamos programinės įrangos galimybes.VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo  studijų instituto darbuotojoms buvo suteikta galimybė praktiškai išbandyti savo jėgas ir įrašyti garsinio vaizdavimo tekstą bei stebėti, kaip tai atlieka profesionali aktorė Kate Taylor-Davies.

vu knf deset SDI„SDI MEDIA UK“  atstovas Shak  Yousaf dėstytojoms suorganizavo virtualią konsultaciją su Stokholme dirbančiu kolega Patriku Nilssonu, kuris kuruoja „SDI MEDIA“ Europos padalinių subtitravimo ir subtitravimo kurtiesiems ir neprigirdintiesiems paslaugas.

Be to, VU KnF dėstytojos turėjo progos aplankyti trečią pagal reitingus Jungtinės Karalystės universitetą – University College London (UCL). Jį aprodė šiuo metu jame dirbanti garsi audiovizualinio vertimo mokslininkė iš Lenkijos Agnieszka Szarkowska, kuri ne tik papasakojo universiteto įkūrimo istoriją, bet ir parodė, kaip garbingai ir neįprastai saugomas UCL įkūrėjo filosofo ir mokslininko Jeremy Bentham atminimas – paties mokslininko nurodymu po mirties balzamuotas jo kūnas yra viešai demonstruojamas.

Daugiau apie medijų prieinamumą:

https://www.youtube.com/watch?v=hzKHibJrudc

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku