meno vadyba kauno kolegijojVU Kauno fakulteto Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto profesorė dr. Virginija Jurėnienė ir doktorantė Ieva Vitkauskaitė, magistro studijų programos „Meno vadyba“ absolventė, lapkričio pabaigoje lankėsi turtinga istorija ir išskirtine architektūra pasižyminčiame Pelėdų kalne –  Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakultete.  

VU KnF Meno vadybos studijų programos pirmo kurso magistrantės Emilijos Jonaitytės, baigusios Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakultetą, iniciatyva, įvairias meno programas šiame fakultete studijuojantys jaunuoliai turėjo galimybę susipažinti su galimybėmis, kurias atveria Meno vadybos magistro studijų programa Vilniaus universitete Kaune. Kodėl tai yra aktualu būsimiems menininkams, dizaineriams? Kauno kolegijoje fotografijos studijas baigusios Emilijos teigimu, „studijuoti meno vadybą yra naudinga, nes menininkas turi žinoti tam tikrus vadybinius aspektus, kurie leistų, „parduoti“ save, „įeiti“ į meno rinką bei žinoti jos pagrindinius veikimo principus“.

meno vadyba kk 2017Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto studentai turėjo puikią progą susipažinti su Vilniaus universitetu, studijų galimybėmis VU Kaune bei studijuojamais dalykais, kuriuos pristatė profesorė V. Jurėnienė. Be to, jie iš pirmų lūpų išgirdo apie Meno vadybos studijų programos absolventės studijų patirtis, atsivėrusias galimybes ir įgyvendintus projektus. Buvo malonu pačiai prisiminti ir atkreipti kolegijos studentų dėmesį į tai, kad Vilniaus universitete Kaune dėstytojų bendravimas su studentais yra daugiau neformalus ir dėstytojai noriai padeda spręsti iškilusias problemas, susijusias su studijomis. Paskaitų metu vyrauja jauki atmosfera, todėl jų metu į diskusijas lengvai įsitraukia kiekvienas studentas.

Atlikdami įvairias kūrybines užduotis ir tyrimus VU KnF studentai ne tik gilinasi į studijuojamus dalykus, bet ir susipažįsta su įdomiais žmonėmis, plečia reikalingų kontaktų ratą. Šiuo metu studijuojanti Emilija džiaugėsi, kad meno vadybos studijose mokslinė teorija tampriai siejama su praktika: „studijos orientuotos į tikslingus dalykus, kurie analizuojami ne tik teorijos lygmenyje, bet ir praktiškai pritaikomi kiekvieno studento individualiai veiklai ir preferencijoms“. Tą galiu patvirtinti ir asmenine patirtimi, mat,  tarptautinė paroda  „Magiškas prisilietimas“, kurią teko kuruoti, pavirto mano magistro studijų baigiamojo darbo projektu, kurį rengdama galėjau į teoriją pažiūrėti „kitu kampu“.   

Manau, kad menininkams būtina išmokti save vadybinti, inicijuoti projektus, o norint išvystyti meno projektą, pirmiausia juk reikia gebėti atsirinkti geriausią idėją, ją išplėtoti ir rasti reikiamus finansinius šaltinius, ko taip pat yra mokomasi studijuojant meno vadybą. Be to,  palankus šios magistro studijų programos paskaitų tvarkaraštis Vilniaus universiteto Kauno fakultete sudaro visas galimybes užsiimti papildomomis veiklomis ne tik menininkams.

Prisimenant jaukų susitikimą Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakultete ir pažintį su studentų darbais bei parodomis galima pasvarstyti ir apie bendrus projektus ateityje...

Ieva Vitkauskaitė

Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto doktorantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku