agne loreta vukhfVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentės lituanistės – 4 kurso Lietuvių filologijos ir reklamos bakalaurantė Agnė Zakaravičiūtė ir 2 kurso Lietuvių literatūros magistrantė Loreta Varaniūtė – dalyvavo XVIII respublikinėje studentų lituanistų mokslinėje konferencijoje, kurią šiais metais organizavo Vytauto Didžiojo universitetas. Konferencija buvo skirta literatūrologui Vytautui Kubiliui atminti.

Magistro studentė Loreta Varaniūtė skaitė pranešimą baigiamojo darbo tema „Autorystės problema Vytauto Martinkaus romane Simonija“ (darbo vadovas profesorius Aleksandras Krasnovas, konsultantas lektorius Virginijus Norvaiša). Mergina teigė šį savo tyrimą vertinanti kaip iššūkį, nes tiek pati tema, tiek kūrinys anksčiau menkai buvo tyrinėti, o ir pats romanas daugiasluoksnis, skaitymas nėra lengvas ir autorystės nustatymas ar nagrinėjimas komplikuotas, įvairių teorijų dermės reikalaujantis uždavinys.

Agnė Zakaravičiūtė pranešimu „XIX amžiaus dvikalbio katekizmo rašybos ypatumai“ (darbo vadovė prof. habil. dr. Danguolė Mikulėnienė)pristatė vieną iš bakalauro darbo aspektų ir pirmuosius tyrimo rezultatus. Studentė tyrinėjo visiškai naują medžiagą – VU Polonistikos centro vykdomo projekto, skirto kalbotyrininkui Janui Karlovičiui atminti, metu rastą katekizmą – ir aptarė jo rašybos ypatumus, rekonstravo XIX amžiaus lietuvių kalbos rašto tradiciją. Tolesnė tyrimo perspektyva, anot pačios autorės, – tarminių pietų aukštaičių ypatybių, aptiktų tekste, tyrimas ir Valkininkų punkto tarminio aprašo sudarymas. Pranešimas buvo įvertintas ir tyrėja apdovanota už darbo originalumą ir naujumą.

Konferencijos dalyvės džiaugėsi puikia galimybe pristatyti savo tyrimus ir pasidomėti kitų moksliniais atradimais, taip pat išgirsti profesionalių komisijos ir kolegų patarimų.Šventinė konferencijos atmosfera leido jaunosioms mokslininkėms pasijusti didžiojo mokslo pasaulio dalimi. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku