vu khf nordplus2Džiugios žinios iš Nordplus Higher Education ir Nordplus Horizontal programų pasiekė fakultetą – dviems projektams, kuriuose Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas dalyvauja kaip koordinatorius ir partneris, skirtas finansavimas 2014-2016 metams.

 

 

Magistro programose bus gilinamos etinės kompetencijos

vu khf nordplus1Nordplus Higher Education programa pakartotinai finansavo projektą „Moralinės kompetencijos ugdymas lyderystėje ir vadyboje“ (Development of moral competence in leadership and management), kuriam vadovauja Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Raminta Pučėtaitė. 

Šis finansavimas leidžia surengti intensyvųjį kursą „Organizacijų etikos atvejai“ (5 ECTS)  studentams iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos 2015 m. pavasario semestrą Rygos tarptautinėje ekonomikos ir verslo administravimo mokykloje. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete šį kursą galės rinktis Apskaitos, finansų ir bankininkystės, Marketingo ir prekybos vadybos, Meno vadybos, Tarptautinio verslo ir vadybos, Verslo administravimo, Verslo informacijos sistemų magistrinių studijų dalyviai. Atranka į kursą prasidės 2014 m. pabaigoje.

Be to, programos finansavimas leis į fakultetą atvykti dviems mokslininkams ir dėstytojams iš Suomijos ir Latvijos bei dviems Lietuvos mokslininkams ir dėstytojams išvykti į institucijas partneres. Šiuo projektu bus tęsiama fakulteto veikla, susijusi su  moralinės ir etinės kompetencijos ugdymu ir ekologinio sąmoningumo gilinimu, plėtojami moksliniai tyrimai organizacijų etikos ir įmonių socialinės atsakomybės tema.

Fakultetas dalyvaus gerosios patirties dalybose

Nordplus Horizontal programa finansavo tinklaveikos ir gerosios praktikos mainų projektą „Naujos bendradarbiavimo strategijos rengiantis darbinei veiklai“ (New Strategies for Working Life Collaboration), kurį koordinuoja Vilniaus kolegija. Partneriai yra aukštojo mokslo institucijos iš Estijos, Islandijos ir Suomijos. Šio projekto tikslas – keistis gerąja universitetų ir kolegijų bendradarbiavimo su socialiniais partneriais ir alumnais patirtimi ir taip padėti studentams geriau atitikti darbo rinkos keliamus reikalavimus.

Tikimasi, kad šis projektas sustiprins fakulteto kompetencijas plėtoti bendradarbiavimą su alumnais, socialiniais partneriais ir tarptautinėmis akademinėmis institucijomis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku