codeweek-vukhfInformatikos katedra kviečia visus besidominčius į paskaitą „Programavimo technologijų ir programuotojo profesijos perspektyvos Lietuvoje ir užsienyje“,kuri vyks spalio 16 d.   16-17 val.   8 auditorijoje (Naugardo g. 2) . Paskaitą skaitys Informatikos katedros docentas Vytautas Rudžionis.

Po paskaitos Informatikos katedros vedėjas prof. Audrius Lopata pristatys Verslo informatikos ir Finansų informatikos studijų programas ir supažindins su fakultetu.

Paskaita skiriama studentams, moksleiviams ir jų tėveliams, taip pat visiems besidomintiems programavimo technologijomis.

Apie programavimo savaitę

Programavimo savaitės metu organizuojami įvairūs renginiai, pažintiniai užsiėmimai ir akcijos, kuriais siekiama populiarinti programavimą, suprantamai paaiškinti šios srities gebėjimus ir sutelkti motyvuotus žmones mokytis.

Pasak Europos Komisijos pirmininko pavaduotojos Neelie Kroes  ir Komisijos narės Androulla Vassiliou, „programavimo įgūdžių Europoje skatinimas – vienas iš jaunimo nedarbo problemos sprendimo būdų“.

Šia iniciatyva siekiama parodyti, kad darbas IRT srityje yra įdomus ir patrauklus, o tai yra vienas iš tikslų, kuriuos kelia Didžioji koalicija ir Nacionalinė skaitmeninė koalicija Lietuvoje užimtumui skaitmeniniame sektoriuje skatinti.

Programavimo savaitės metu į renginius kviečiami vaikai, mokytojai, tėvai, studentai, verslininkai ir politikai.

ES programavimo savaitės renginiai organizuojami visoje Europoje ir skelbiami ES programavimo savaitės svetainės žemėlapyje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku