dilys pucetaite vukhf nyderlanduoseVageningeno universitete, įsikūrusiame vidurio rytų Nyderlanduose prie Žemutinio Reino, šių metų vasario 16-21 dienomis viešėjo VU KHF Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Raminta Pučėtaitė ir Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantas Mantas Dilys. 

 

Į Vageningeną fakulteto mokslininkai vyko šio universitetoVadybos studijų grupės vedančiojo mokslininko dr. Vincento Bloko, kuris specializuojasi atsakingų inovacijų, verslo etikos ir vadybos filosofijos srityse,  kvietimu pagal visuotinės dotacijos projekto „Organizacijų etikos poveikis organizacinio novatoriškumo transformavimui(si) į darnias inovacijas“ programą.

mantas dilysSusitikimai su Vageningeno universiteto mokslininkais

Vageningeno universitetą moksliniam vizitui VU Kauno humanitarinio fakulteto tyrėjai pasirinko neatsitiktinai. Nyderlanduose jis yra ne tik vienas „žaliausių“ universitetų, kuriame kuriamos inovacijos žemės ūkio sektoriui, bet ir vienintelis, kuris orientuojasi į sveikos gyvensenos principo taikymą įvairiose gamybos bei verslo srityse. Jau 10 metų iš eilės geriausio Nyderlanduose universiteto devizas  –  „Sveikas maistas ir gyvenamoji aplinka“. Universitetas tiek moksliniuose tyrimuose, tiek projektinėse veiklose glaudžiai bendradarbiauja su vyriausybinėmis institucijomis bei verslo atstovais ir kartu su jais sėkmingai įgyvendina inovatyvius projektus.

Docentė  Raminta Pučėtaitė ir Mantas Dilys susitiko ir diskutavo su docentu Vincentu Bloku, aktyviai dalyvaujančiu įvairiuose moksliniuose projektuose, kurių tikslas yra inovatyviai organizuoti verslo, žemės ūkio bei gamybos organizacijų veiklas. Šių susitikimų metu buvo dalijamasi patirtimi ir moksliniais atradimais bei aptariamos tolesnio bendradarbiavimo galimybės atsakingų inovacijų srityje. 

Mokslinės diskusijos taip pat vyko su Vageningeno universiteto vadybos srities doktorantais, kurie pristatė savo tyrimų rezultatus darnios verslininkystės, socialinio verslumo ir įmonių socialinės atsakomybės srityse.  Vizito metu VU KHF mokslo darbuotojai taip pat analizavo darnių inovacijų kūrimo ir diegimo problemas bei jų skirtumus tarpkultūriniame kontekste. Diskusijų metu svarstyta, kokie motyvai lemia, kad inovacijos būtų ne tik ekonomiškai naudingos, bet ir kartu sėkmingai spręstų augančias socialines ir aplinkosaugines problemas.

 

M. Dilys žavėjosi Vageningeno universiteto modernumu ir puikiomis sąlygomis dirbti mokslinį darbą. „Vageningeno universitetas pasižymi išskirtinai darnia socialine, aplinkos priežiūros ir institucinių išteklių panaudojimo tvarka. Vageningeno universiteto filosofija ir vertybės jaučiamos universiteto padaliniuose bei darbuotojų ir studentų elgsenoje. Universiteto darbuotojų ir studentų kultūra priverčia susimąstyti, kaip tokį modelį perkelti į kitas šalis, kuriose vis dar vyksta neramumai ir egzistuoja daug socialinių ir aplinkosauginių problemų, kaip  pagilinti žmonių sąmoningumą, kaip įgalinti juos veikti kitaip.“ – po viešnagės samprotavo jaunasis tyrėjas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku