IT 2015Jau XX tarpuniversitetinė magistrantų ir doktorantų konferencija „Informacinės technologijos 2015“ („IT 2015“) šių metų balandžio  24 d. vyko Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. Tai tradicinė kasmet vykstanti konferencija, kurią nuo 1995 metų paeiliui organizuoja trys Kauno universitetai: Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas, Kauno technologijos universitetas, Vytauto didžiojo universitetas.

 

Konferencija – erdvė diskusijai ir bendradarbiavimui

it 2015 nomagicKonferencija „IT 2015“  siekia sukurti erdvę diskusijoms ir paskatinti bendradarbiavimą tarp magistrantų, doktorantų ir  komercinių institucijų bei tokiu būdu suteikti naujų galimybių moksle ir siekiant karjeros. Tradiciškai konferencija organizuojama Kaune, antrame pagal dydį Lietuvos mieste.

Jubiliejinės konferencijos proga visus pasveikino konferencijos pirmininkas profesorius dr. Audrius Lopata, VU KHF informatikos katedros vedėjas, kuris pasidžiaugė, kad tarpuniversitetinė informatikos magistrantų ir doktorantų konferencija vyksta ten, kur prieš 20 metų buvo sumanyta ir sėkmingai gyvuoja iki šiol. „Tai įrodo šios konferencijos aktualumą ir reikalingumą mūsų jauniesiems mokslininkams.  Didžiajai daliai šios konferencijos dalyvių ji yra pirmasis viešas mokslinis renginys, kurio metu jaunieji tyrėjai turi puikią galimybę  ne tik perimti vyresniųjų kolegų patirtį ir pristatyti savo mokslinius tyrimus ar patobulinti oratorystės įgūdžius. Konferencijoje jie taip pat gali  žengti pirmą žingsnį į mokslinių idėjų taikymą praktikoje. Konferencijos rėmėjai padeda komercializuoti jaunųjų mokslininkų idėjas, jeigu čia dalyvaujančių komercinių įmonių atstovai įžvelgia magistrantų ir doktorantų pristatomų tyrimų perspektyvas.“ – kalbėjo profesorius A. Lopata, prisiminęs pavyzdžius, kai šios konferencijos metu jaunieji mokslininkai surado bendrų interesų tyrimuose ir  apjungė jėgas. Todėl jis linkėjo ir šiame susitikime sėkmingai vystyti mokslinius tyrimus, susipažinti su bendraminčiais kolegomis ir gerai praleisti laiką.

Plenariniame posėdyje – sėkmingi IT verslininkai

it2015 telesoftasKonferencijos plenariniame posėdyje pranešimą „Kodėl programinės įrangos inžinieriui reikia žinoti apie MBSE?“ skaitė UAB „No Magic Europe“ sistemų analitikas, VU KHF absolventas  Donatas Mažeika. „Šiandien didžiausias iššūkis yra kompleksiškumas ir dinamika. Sistemos keičiasi, atsiranda naujos produktų versijos ir didėja priklausomybės tarp įvairų disciplinų.“ – sakė Donatas Mažeika, kuris konferencijos dalyviams pristatė kompleksinių sistemų sampratą ir modeliais grįstą sistemų inžinerijos esmę bei pakvietė prisijungti prie No Magic Europe.

Kitas VU KHF absolventas Marius Važgauskas, UAB „Blues solutions“ pardavimų ir plėtros direktorius, kalbėjo apie IT darbo rinką, IT projektų galimybes ir informatikos specialistų poreikį bei džiaugėsi fakulteto absolventų pasiekimais savo  įmonėje, pasakodamas jos sėkmės istoriją.

UAB „Telesoftas“ steigėjas ir generalinis direktorius Algirdas Stonys skaitė pranešimą „App development lifecycle“, kuriame apžvelgė UAB „Telesoftas“ įmonės raidą ir analizuodamas jos veiklą papasakojo apie vykdomus projektus.

Įvertinti geriausi pranešimai

it2015 bluesolutionsKonferencijoje dalyvavo bakalaurantai, magistrantai, doktorantai ir jų mokslinio darbo vadovai iš keturių Lietuvos universitetų: Vilniaus universiteto (VU), Kauno technologijos universiteto (KTU), Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU). Konferencijos moksliniam komitetui buvo pateikti 38 straipsniai. Darbas vyko penkiose konferencijos „Informacinės technologijos 2015“ sekcijose ir kiekvienoje buvo renkamas geriausias pranešimas. Jais pripažinti:

Sekcijoje „Informacinės sistemos ir duomenų bazės“ – Dmitrij Olifer, Simonos Ramanauskaitės, Nikolaj Goranin ir Arno Kačeniausko (VGTU) pranešimas „Saugumo ontologijų, taikomų informacijos saugos standartų susiejimui, vertinimas“.

Sekcijoje „Išmaniosios sistemos ir aplinkos“ – Sigito Dapkūno ir Daivio Klimo (VU) pranešimas „Išmaniųjų įrenginių programų saugumo auditas“.

Sekcijoje „Informacinių technologijų taikymai“ – Aurimo Šimkaus ir Romo Barono (VU) pranešimas „Mikroreaktoriumi grįsto biojutiklio modeliavimas taikant paskirstymo koeficientą“.

Sekcijoje „Kalbos atpažinimo technologijos“ – Mindaugo Matulio (VDU) pranešimas „Semantinių prasmių paieška ontologijos žinių bazėje ropotinių instrukcijų sudarymui“.

Sekcijoje „Programų sistemų inžinerija“ – Vaido Naciaus ir Šarūno Stanskio (KTU) pranešimas „Automatinis web servisų testavimas“.

Kviečiame visus dalyvauti kitais metais jau XXI tarpuniversitetinėje magistrantų ir doktorantų konferencijoje.

                                                                                                            Ilona Veitaitė

Informatikos katedra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku