Turku darbas vukhfTrys VU Kauno humanitarinio fakulteto atstovės – Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentės dr. Aurelija Novelskaitė ir dr. Raminta Pučėtaitė bei Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantė Raminta Žemaitytė  – lapkričio pabaigoje viešėjo įvairiose Suomijos akademinėse institucijose, kur skaitė paskaitas, mezgė naujus kontaktus ir bendradarbiavimo sutartimi įtvirtino seną partnerystę.

Vizitą pagal Nordplus Higher Education ir Erasmus+ darbuotojų mobilumo programas Centrinėje Suomijoje įsikūrusiame Jyväskylä universitete, su kuriuo bendradarbiaujama daugiau nei 10 metų, Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentės pradėjo paskaitomis Verslo ir ekonomikos mokyklos studentams. Doc. R. Pučėtaitė, skaičiusi 16 val. intensyvų kursą „Verslo ir lyderystės etika“ pastebėjo, kad šiemet kurse dalyvavo rekordiškai didelis studentų vaikinų skaičius: „Įprastai su verslo etika susijusias disciplinas dažniau ir dėsto, ir studijuoti renkasi moterys, nes etika versle stereotipiškai siejama su „minkštomis“ ir moteriškai auditorijai artimesnėmis temomis: santykių kokybe, rūpesčiu, teisingumo įtvirtinimu organizacijos praktikose. Todėl aktyvus vyriškos auditorijos įsitraukimas džiugina ir suteikia pagrindo tikėtis, jog darbinėje aplinkoje daugiau darbuotojų ir vadovų apmąstys ir galbūt rinksis būdus, kuriais organizacijos uždirba pelną ir prisideda prie darnaus vystymosi tikslų“.

Turku darbas laiveVizitą Jyväskylä universitete docentė R. Pučėtaitė tęsė Tamperės universiteto Vadybos mokykloje, su kurios mokslininkėmis doc. Johanna Kujala ir prof. Hanna Lehtimäki parengtas straipsnis „Trust and distrust constructing unity and fragmentation of organisational culture“ paskelbtas prestižiniame dalykinės etikos ir įmonių socialinės atsakomybės tyrimų rezultatus publikuojančiame žurnale Journal of Business Ethic.  Šio žurnalo cituojamumo indeksas nėra reikšmingai aukštas (2014 m. siekė 1,33) socialinių mokslų srityje, tačiau žurnalas yra vienas iš 46, į kuriuose publikuojamus darbus atsižvelgia The Financial Times, sudarydamas savo vardo prestižinių verslo mokyklų reitingus. Mokslininkės sutarė tęsti bendradarbiavimą moksliniuose tyrimuose, o užtikrinant tolimesnį bendradarbiavimą su šios mokyklos mokslininkais ir mokslininkėmis pasirašyta Erasmus+ darbuotojų mainų sutartis. 

Viešnagė Suomijoje baigėsi darbiniu projekto “New Strategies for Working Life”, kurį finansuoja Nordplus Horizontal paprogramė, susitikimu, kuriame fakultetui atstovavo doc. R. Pučėtaitė ir R. Žemaitytė. Turku kolegijos atstovai pagrindinį darbinį susitikimą organizavo laive, todėl projekto partneriai turėjo galimybę dirbdami gėrėtis ir Turku Archipelago vaizdais. „Tai sukūrė nepamirštamą atmosferą ir psichologiškai palengvino ilgą tos dienos darbinę programą,” – įspūdžiais  dalinosi R. Pučėtaitė. Šią viešnagę Turku kolegijoje fakulteto atstovės išnaudojo ir naujų kontaktų užmezgimui. Tarpininkaujant projekto partneriams R. Pučėtaitė susitiko su Turku kolegijos Menų akademijos atstovėmis – studijų programų vadove Arja Tulonen ir projektų vadove Milla Järvipetäja. Su jomis aptartos galimybės bendradarbiauti kuriant bendras studijų programas ir kursus skaitmeninių technologijų, kino ir reklamos srityse ir šiuo tikslu inicijuotas Erasmus+ mobilumo sutarties pasirašymas.

VU Kauno humanitarinio fakulteto atstovės džiaugiasi, kad šie susitikimai atvėrė platesnes galimybes didinti fakulteto studijų programų tarptautiškumą. „Su suomių mokslininkėmis labai konkrečiai susitarėme ir dėl to tvirtai galima pažadėti, kad pavasario semestro metu įvairių studijų programų studentams neteks nuobodžiauti, kadangi turėsime daug kviestinių lektorių“, – vizito rezultatus apibendrino doc. R. Pučėtaitė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku