Oleg PoljakovNaujausia VU Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos katedros profesoriaus Olego Poliakovo knyga „The Marvel of Indo-European Cultures and Languages: the Lithuanian Bridge to Indo-European“ originaliai ir meniškai buvo pristatyta šauniame dėstytojų ir studentų būrelyje.

Į knygos pristatymą gruodžio 10 d. susirinkusieji turėjo įminti mįslę: kodėl profesorius, siekdamas atskleisti savo mokslinių principų visumą, pasirinko muzikos ir kino meno analogiją – kaip tai susiję su indoeuropiečių kalbų pasauliu, jo kilme.
Kaip apibūdinti ir tirti indoeuropiečių kalbas plačiame jų vartotojų istorijos ir kultūros kontekste, atskleisti šių kalbų ryšius su kitomis senosiomis pasaulio kalbomis ir kultūromis –  šią problematiką aptarė filologinė knygos autoriaus bendražygė prof. Danguolė Mikulėnienė.

Prof. O. Poliakovo knyga „The Marvel of Indo-European Cultures and Languages: the Lithuanian Bridge to Indo-European“* skirta visiems, besidomintiems senųjų indoeuropiečių kalbų kilme. Pagrindinis knygos tikslas yra pristatyti šias kalbas plačiame jų vartotojų istorijos ir kultūros kontekste; atskleisti šių kalbų ryšius su kitomis senosiomis pasaulio kalbomis ir kultūromis. Knyga ne tik supažindina skaitytoją su senųjų indoeuropiečių kalbų pasauliu, atskleidžia jų šaltinius ir vystymąsi, bet ir kviečia svarstyti bei nagrinėti pagrindinius lingvistinius ir kalbinius reiškinius.

*Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla, 2015, 640 p., iliustr., ISBN 978-609-459-478-6.

Lietuvių filologijos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku