sinergetika2016Germanų filologijos katedros doc. dr. Jurgitos Kerevičienės kvietimu paskaitoje „Sinergetika: naujas požiūris į pasaulį ir žmogų“ (gegužės 12 d.) mokslinėmis įžvalgomis apie žmogaus ir jį supančios aplinkos santykį dalijosi Mykolo Romerio universiteto profesorius Saulius Kanišauskas.

Profesorius pristatė originalų požiūrį į žmogų, likimo ir lemties modifikavimą, kokybinių santykių su aplinkiniais kūrimą. Remdamasis mokslinėmis įžvalgomis ir praktiniais gyvenimo pavyzdžiais paskaitoje jis atskleidė, kaip gana skirtingų mokslų (fizikos, matematikos, chemijos, astronomijos, filosofijos, teologijos) dėsniai, vienas kitą papildydami, aktyviai veikia žmogaus dermėje su aplinkiniais, savastimi ir visata. Kaip teigia profesorius, sinergetika gali atskleisti ir žmogaus, ir jo psichologijos paslaptis, o sinergetikos dėsningumų pagrindu gali būti modeliuojamos mūsų visų meilės, karjeros ir net gyvenimo sėkmės–nesėkmės problemos. Paskaitos metu pateikta informacija buvo gausiai iliustruota įvairių mokslininkų teorijomis, formulėmis ir matematiniais grafikais. Studentus sužavėjo prof. S. Kanišausko talentas įdomiai ir aiškiai supažindinti su tais faktais, kurie yra lyg neįtikėtini ir nepamatuojami kiekvieno gyvenime.

Paįvairinęs ir praturtinęs Vilniaus universiteto  BUS dalyko „Pažinimas, mąstymas ir kalba“ tematiką, profesorius pažadėjo dar atvykti ir pasidalinti savo mokslinės veiklos įžvalgomis, aktualiomis kiekvienam, besidominčiam savasties pažinimu ir savo likimo kūrimo peripetijomis.

Doc. dr. Jurgita Kerevičienė

Germanų filologijos katedra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku