ukrainos studentai 2016Pirmieji septyni bendros VU Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) ir Ukrainos nacionalinio maisto technologijų universiteto (NUFT) studijų programos Verslo informacijos sistemos magistrai gegužės 24 d. sėkmingai apgynė baigiamuosius darbus.

Bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus universiteto ir Ukrainos nacionalinio maisto technologijų universiteto (NUFT) numato galimybę studijuoti abiejų universitetų studijų programas. Visus keliamus reikalavimus įvykdžiusiems ir apgynusiems magistro baigiamąjį darbą studentams suteikiami abiejų universitetų diplomai. Studijų programą kuruoja KHF Informatikos katedra.

Pirmaisiais šios studijų programos absolventais tapo Alina Zabelina, Tetiana Gakhovych, Mariia Kirychuk, Anna Ponomarenko, Dina Krasnikova, Bohdan Onishchuk ir Kostiantyn Li.

ukrainos studentai vu 2016Kaip sakė Tetiana Gakhovych, praėjusiais metais Vilniaus universitete Kaune magistrantai iš Kijevo studijavo du ir šiais metais tris mėnesius. Tuo pačiu metu studijos vyko ir Ukrainos nacionaliniame maisto technologijų universitete (NUFT). „Kauno humanitariniame fakultete jautėmės labai komfortabiliai, visi žmonės labai nuoširdūs, atmosfera – kaip namuose. Daug mokėmės, bendravome su studentais, buvome apgyvendinti gerame bendrabutyje”, - sakė mergina.

„Studijavom labai įdomius dalykus, susijusius su informacinėmis technologijomis. Tikimės, kad čia įgytos žinios mums padės profesinėje karjeroje, nes šiandien tai ypač aktualu. Ukrainoje daugiau mokėmės teorinių disciplinų, o VU KHF buvo labiau akcentuojami praktiniai dalykai. Labai patiko, kad universitetas aprūpintas informacinėmis technologijomis, jomis gali naudotis visi studentai. Patogu, kad bet kada galima  ateiti dirbti į kompiuterių klasę. Studijuoti sudarytos visos sąlygos, o dėstytojai – kompetentingi ir nuoširdūs”, - sakė pašnekovai. Anot jų, Kaunas –puikus miestas, kuriame daug jaunų žmonių.  Laisvalaikiu ukrainiečiai sportuodavo, skaitydavo ir keliaudavo. Buvo išvykę į Romą, keliavo po Lietuvą – lankėsi Vilniuje, Trakuose, Palangoje, Klaipėdoje. Taip pat nemažai bendravo su kitais studentais.

„Mums didelė garbė, kad tapome magistrais. Tuo labai džiaugiasi mūsų šeimos. Stengsimės žinias panaudoti ateityje, nes Kaune įgijome nemažai specialybinių kompetencijų ir dabar žinome, į ką  reikės dar labiau gilintis. Esame pirmoji magistrų laida, studijavusi pagal šią programą, todėl konsultavome jaunesnius kolegas, atvykusius iš Ukrainos studijuoti į VU Kauno humanitarinį”, - sakė Alina Zabelina. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku