Reikjavik 2016Islandijos lingvistų draugijos (Icelandic Linguistic Society) kvietimu Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos katedros prof. habil. dr. Olegas Poliakovas š. m. gegužės 28 – birželio 4 dienomis lankėsi Reikjavike.

Šios šalies pasirinkimas vizitui pagal Erasmus mokymosi programą yra tiesiogiai susijęs su mokslininko tyrimų interesais – vikingų kultūra, istorija ir senosios islandų bei lietuvių kalbos santykiai.

Vizito metu mokslininkas  susipažino su Islandijos lingvistų bendrijos veikla, susitiko ir konsultavosi su šios šalies kalbininkais. Islandų kalbos tyrimo institute (Árni Magnússon Institute for Icelandic Studies) profesorius susipažino su senaisiais šios kalbos rankraščiais ir aptarė įvairius profesinius klausimus. 

Oleg Poljakov 2016Islandijos nacionaliniame muziejuje prof. O. Poliakovas susipažino su jame saugomais eksponatais, konsultavosi istorijos ir archeologijos klausimais. Sagų muziejuje Reikjavike jis ne tik susipažino su Islandijos istorija ir literatūra, bet ir išbandė galimybę pajusti to meto dvasią ir pabūti vikingo vaidmenyje, t. y. apsirengti vikingo aprangos replikomis: užsidėti žieduotį ir šalmą, susijuosti odiniu diržu ir palaikyti vikingo kardą. Vizito metu mokslininkas praėjo „Egilio sagos“ pėdsakais nuo Reikjaviko iki Borganeso, apsilankė Islandijos kolonizavimo muziejuje ir seniausio Islandijos Parlamento (Altingo) slėnyje.

Birželio 3 d.  Islandijos lingvistų draugijoje prof. O. Poliakovas pristatė naujausią savo knygą The Marvel of Indo-European Cultures and Languages. Mokslininkas užmezgė kontaktus su Islandijos kalbininkais, kurie ateityje gali būti naudingi VU Kauno humanitarinio fakulteto ir Islandijos mokslinių ryšių plėtojimui. 

Skelbimas Islandiškai

Tarptautinių ryšių grupės informacija                 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku