Džiaugiamės geriausia 2013 m. VU KHF dėstytoja

vukhf geriausia2

Kasmet Rektoriaus premija apdovanojami geriausi Vilniaus universitete dėstytojai, kuriuos išrenka universiteto bendruomenė ir pagerbia iškilmingose metų palydose. Šiemet viena iš jų tapo mūsų fakulteto docentė Danguolė Satkauskaitė. Šiuo garbingu apdovanojimu buvo įvertintas Germanų  katedros vedėjos ir fakulteto Tarybos narės pedagoginis talentas, mokslinio darbo rezultatai ir aktyvi veikla organizuojant studijų procesą.

Docentė D. Satkauskaitė yra ne tik puiki pedagogė, bet ir iniciatyvi, geranoriška asmenybė. Ji – viena iš 
svarbiausių šiais akademiniais metais didelio stojančiųjų dėmesio sulaukusios Audiovizualinio vertimo studijų programos rengėjų.   Studentai žavisi įdomiomis ir inovatyviomis šios dėstytojos paskaitomis, vertina jos gebėjimus nuoširdžiai bendrauti su jaunaisiais kolegomis ir nuolat skatinti juos tobulintis. Studentus žavi asmeninės docentės savybės: jos taktas, visada pagarbus bendravimo su studentais ir kitais žmonėmis tonas, tolerancija kitokiai nuomonei. Dėstytoja noriai konsultuoja studentus, jie žino, kad į ją visada galima kreiptis studijų ir netgi gyvenimiškais klausimais.

 

D Satkauskaite

Su studentais docentė  ne tik dalijasi informacija apie naudingas konferencijas ar įdomius pranešimus, bet ir ragina organizuoti studentų ir doktorantų konferencijas, skatina  studentus aktyviai dalyvauti jose, publikuoti savo tyrimų rezultatus. Tokio padrąsinimo rezultatu tapo jau antrą kartą fakultete rengiama tarptautinė mokslinė konferencija TELL ME’14, kurią 2014 m. balandžio mėnesį organizuoja anglų kalbotyros magistrantai.

Savo paskaitose Danguolė Satkauskaitė naudoja inovatyvius dėstymo būdus: projektinį darbą, audio įrašų klausymą ir aptarimą, simuliacines radijo laidas, filmų ištraukų analizę taikant lingvistinės pragmatikos teorijas ir kt. Tai neabejotinai patraukia studentų dėmesį ir skatina juos labiau domėtis studijuojamu dalyku. Kaip katedros vedėja ji palaiko studentų rengiamus projektus, pati dalyvauja įvairiuose moksliniuose renginiuose, kviečia į fakultetą vertimo specialistus iš kitų institucijų pasidalinti patirtimi su studentais. Tokias paskaitas VU KHF neseniai skaitė Lietuvių literatūros vertėjų sąjungos (LLVS) atstovės Vilija Gerulaitienė ir Gabrielė Gailiūtė. Docentės D. Satkauskaitės iniciatyva parengta LLVS ir Kauno humanitarinio fakulteto bendradarbiavimo sutartis, kuri artimiausiu metu  bus pasirašyta.

Pasak pačios dėstytojos, daugiausia prie bendradarbiavimo su LLVS prisideda Germanų filologijos katedros lektorė ir doktorantė Jurgita Astrauskienė. Su ja buvo rengiama ne tik sutartis su LLVS, bet ir TELL ME‘ konferencija. Todėl docentė sako, kad yra be galo dėkinga savo „dešinei rankai“ Jurgitai ir šauniam katedros kolektyvui. Ji džiaugiasi ir puikiais studentais, ypatingai magistrantų moksline branda ir iniciatyvumu. „Be jų veikla nebūtų prasminga, o be gerų studentų negalėtum tapti ir geriausiu dėstytoju,“ –  sako D.Satkauskaitė. 

vukhf geriausia

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku