×

Klaida

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/muge_kaunas_2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Studijuok Vilniaus universitete Kaune!

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/muge_kaunas_2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

studijuok vu kaune2014Su šiuo šūkiu tradicinėje 13–ojoje „Aukštųjų mokyklų mugėje“ Kaune  dalyvavo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas. Fakulteto dėstytojai ir studentai buvo pasirengę išsamiai pristatyti studijas VU KHF.

Pagrindinis klausimas – kuo dirbsiu?

Informacija apie anglų ir rusų kalbos; audiovizualinio vertimo; ekonomikos ir vadybos; kultūros vadybos; lietuvių filologijos ir reklamos; verslo informatikos; finansų informatikos studijas su būsimais studentais dalijosi jas kuruojančių katedrų vedėjai ir jau studijuojantys. Kaip teigia viena iš fakultetui atstovavusios komandos narių – Lietuvių filologijos katedros vedėja doc. dr. Rita Baranauskienė: „VU Kauno humanitarinio fakulteto stende buvo dirbama energingai ir draugiškai. Puikiai darbavosi studentai. Džiugino stilinga dalomoji medžiaga. VU KHF programomis domėjosi dešimtokai, vienuoliktokai, dvyliktokai ir bakalauro studijas baigusieji, kurie teiravosi apie magistro studijas“.

Moksleiviai, jų tėvai ir mokytojai domėjosi ne tik originaliomis studijų programomis ir tuo, kokių žinių ir gebėjimų labiausiai reikia norint studijuoti VU KHF. Jie klausinėjo ir apie programose dėstomus dalykus, dėstytojų kompetencijas, galimybes išvykti stažuotis užsienyje, tačiau dažniausiai buvo teiraujamasi apie karjeros perspektyvas baigus studijas.

Pasak VU KHF  priėmimo koordinatorės Gintarės Lazdinytės, klausimas „ar sunku įstoti?“ virto klausimu „ką galėsiu dirbti pabaigęs?“. „Atrodo, kad moksleiviams vis svarbiau yra darbo perspektyvos, tad jie domisi ne tik priėmimo, studijų aktualijomis, bet ir karjeros galimybėmis, – pasakoja Gintarė. Ne vienerius metus studijų mugėse dalyvaujanti specialistė pastebi, kad mokytojai/karjeros specialistai vis aktyviau įsitraukia į stojimo į aukštąsias mokyklas procesus, padeda moksleiviams apsispręsti, kokią sritį ir kryptį rinktis studijoms, todėl ir mugėje jų gerokai daugiau nei ankstesniais metais.

 {galerija}galerijos/muge_kaunas_2014{/galerija}

Įspūdžiai po susitikimų su būsimaisiais studentais mugėje

Mūsų fakulteto atstovai mugėje akcentavo studijų Vilniaus universitete Kaune privalumus, kuriuos nulemia tai, kad čia bendradarbiauja humanitarinių, socialinių ir fizinių mokslų specialistai. Jų dėka vykdomos tarpdalykinės studijų programos: finansų informatika, verslo informatika, lietuvių filologija ir reklama, kultūros vadyba, audiovizualinis vertimas ir pan.

Užsienio kalbų katedros vedėja doc. dr. Jurgita Kerevičienė džiaugiasi, kad mugės lankytojai domėjosi anglų ir rusų kalbų studijų programa, karjeros galimybėmis. Pasak docentės, jaunimui rūpėjo ne tik tai, ar sunku studijuoti dvi kalbas vienu metu, bet ir kokie dėstytojai dėsto. Katedros vedėjai buvo malonu girdėti gražius atsiliepimus apie katedroje dirbusius rusų kalbos specialistus.  „Pastebėjau, kad apie mūsų programą palankiai galvoja būsimųjų studentų tėvai, kurie akcentuoja rusų kalbos svarbą ateityje ir todėl savo vaikams rekomenduoja rinktis anglų ir rusų kalbos studijas,“ –  po mugės pasakojo  docentė J. Kerevičienė.

Sugretintų studijų –ekonomikos ir vadybos – programą mugėje pristatė Finansų ir apskaitos katedros vedėja prof. dr. Kristina Rudžionienė. Pasak jos, besidominčių studijomis VU buvo labai daug, todėl Vilniaus universitetui reikėtų turėti atskirą stendą su pilnu visų fakultetų ar bent pagrindinių (medicinos, gamtos mokslų, chemijos,  istorijos) atstovais. Profesorė pasakoja, kad bendravo ne tik su besidominčiais ekonomikos, filologijos studijomis mūsų fakultete, bet ir reklamavo dar mažai žinomą finansų informatiką. „Buvo daug neapsisprendusių moksleivių ir labai daug „praktinių" klausimų. Atsakyti į klausimus apie stojamąjį balą (min ir max), valstybės finansuojamų vietų skaičių, mokestį už studijas per metus ir netgi kiek vaikinų ir merginų yra grupėje, dėstytojui yra sunku,“ – sako profesorė. Bet smagiausia mugėje, pasak prof. K. Rudžionienės, kai fakulteto absolventai atveda pasikalbėti apie studijas savo jaunesnius brolius ir seseris. Tai labai džiugina.

Nemažo mugės lankytojų dėmesio sulaukė apie fakultetą scenoje nuotaikingai repavę Jurgita, Justas ir Darius, kuriems labai padėjo ir čia pat išdykavęs pelėdžiukas (Žilvinas Šlubelis).

Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantas Mantas Dilys paskaitoje „Svarbiausia – išskirtinumas“ kalbėjo apie tai, kaip svarbu būti patraukliais ir įdomiais, bet dar geriau, jei iš to galima uždirbti.

Mugės metu startavo Informatikos katedros profesoriaus Virgilijaus Sakalausko ir docentės dr.  Dalios Krikščiūnienės inicijuotas pažintinis – edukacinis turnyras  „Sukurk lankomiausią internetinę svetainę!“http://vukaune.lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku