Dalyvavimas studijų mugėse prasmingas ir reikalingas

studiju muge vilniusTuo įsitikinusi visa šauni VU KHF komanda, kuri vasario 6-8 d. dalyvavo XII tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje STUDIJOS 2014 Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

 

 

 

 

vukhf muge vilnius

Tris dienas  katedrų vedėjai, dėstytojai ir studentai studijų mugės lankytojams pristatinėjo mūsų fakultetą ir pasakojo apie  jame vykdomas studijų programas, kurių dauguma – tarpdisciplininės, vienintelės Lietuvoje. Pasak Verslo ekonomikos ir vadybos katedros vedėjos doc. dr. Astos Mikalauskienės, mūsų fakultetui buvo atstovaujama  rimtai ir solidžiai, o išvaizdūs ir informatyvūs VU KHF  reklaminiai leidiniai pritraukė ne vieno Vilniaus universiteto stendo lankytojo dėmesį.

Mugės lankytojų susidomėjimo sulaukė ir visos VU Kauno humanitarinio  fakulteto dėstytojų skaitytos paskaitos: Kas valdo finansų rinkas: žmonės ar kompiuteriai? (doc. Saulius Masteika), Vaizdas ir žodis reklamoje (doc. Saulutė Juzelėnienė ir doc. Rita Baranauskienė), Ar mokame elgtis su pinigais? (prof. Kristina Rudžionienė), Kas moko Šreką kalbėti lietuviškai? (doc. Danguolė Satkauskaitė ir lekt. Jurgita Astrauskienė). Dėstytojai turėjo galimybę ne tik atraktyviai pristatyti originalias studijų programas, bet ir atsakyti į susirinkusiųjų klausimus.

vukhf vilniujGermanų katedros vedėja doc. Danguolė Satkauskaitė pasakoja, kad vienas dvyliktokas uždavė daugiau nei dešimt klausimų –  ne tik kokie dalykai įeina į audiovizualinio vertimo programą, bet ir ką studentai veikia konkrečios paskaitos metu, kaip vyksta pratybos, kokiais metodais dirba dėstytojai, kokius reikalavimus taiko atsiskaitymuose, ar didelės studentų grupės, kokia fakulteto materialinė bazė ir t. t. „Tokio išsamaus  interviu būtų galima tikėtis nebent iš profesionalaus žurnalisto, bet, neslėpsiu, labai smagu sulaukti tokio gilaus susidomėjimo iš potencialaus studento, ir todėl dalyvavimas mugėje atrodo tikrai prasmingas, – džiaugiasi viena iš audiovizualinio vertimo programos kūrėjų docentė D. Satkauskaitė.

 

vukhf studiju mugeje

Pasak Finansų katedros vedėjos prof. Kristinos Rudžionienės, mugėje Vilniuje mumis labiau domėjosi mažesnių miestų mokiniai, kurie norėjo daugiau išgirsti apie ekonomikos, kultūros vadybos,  užsienio kalbų,  lietuvių filologijos studijas, ir nustebdavo sužinoję, kad Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete galima studijuoti ir informatiką...

Tikimės, kad šauni VU KHF komanda parodoje paliko gerą įspūdį besidomintiems studijomis Vilniaus universitete Kaune,  ir mūsų akademinę bendruomenę papildys motyvuoti ir stiprūs 2014 metų abiturientai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku