VU KHF – Visiškai Unikalus Kolektyviškai Harmoningas Fabrikas

vukhf panoramaTaip taikliai Vilniaus universiteto Kauno humanitarinį fakultetą pervadino Lietuvių filologijos ir reklamos programos studentė.

Vilniaus universitetas Kaune

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas – tai puiki galimybė Vilniaus universitetą atrasti Kaune! Fakultetas įsikūręs vienoje gražiausių miesto vietoje – senamiestyje. Pro daugelio auditorijų langus matyti Nemunas, Aleksoto tiltas, visų pamėgta Aleksoto panorama. Darbingai nuteikia ir fakulteto auditorijos, įsikūrusios rūsiuose. Niekur geriau nepajusi istorijos ir amžinybės dermės, didingos būties kvėptelėjimo kaip Kauno humanitariniame fakultete. Dar vienas fakulteto privalumas yra tas, kad visos auditorijos yra vienoje vietoje, tad keliaujant į kitą paskaitą netenka palikti jaukaus senamiesčio.

khf vuStudijos tarp artimų sielai

Studijos Kauno humanitariniame fakultete labai įdomios, motyvuoja draugiški dėstytojai. Juk VU KHF garsėja kaip draugiškiausias fakultetas! „Mes visi čia esame lyg šeima, pasiruošę padėti bei patarti vienas kitam,“ – pastebi Lietuvių filologijos katedros antro kurso studentė Deimantė Takulinskaitė. Iš tiesų dėstytojai tampa ne tik savo dalyko, bet ir gyvenimo mokytojai, kurie visada motyvuos nusivylusį, pavargusį studentą žengti toliau į priekį ir tikėti savo sėkme. Pasak studentės Justinos Želvytės, mokslas čia „perduodamas tarsi Prometėjo ugnis“. Į universitetą visada gera sugrįžti, nes jame laukia ne tik paslaugiai nusiteikę draugiški dėstytojai, bet ir tikslų siekiantys grupės draugai. Čia visada surasi sau artimą sielą, su kuria galėsi pasidalinti atradimo džiaugsmais.

vu khf studentesPalanki terpė tobulėti

Kauno humanitarinis fakultetas siūlo įvairių disciplinų (filologijos, verslo, informatikos, kultūros studijų) programas. Tai terpė, kurioje studentas atras save. Studijos suteikia galimybę tobulėti, ugdytis savyje sąmoningą asmenybę. Taigi nenuostabu, kad didžiajai daliai mūsų studentų Kauno humanitarinis fakultetas yra trokštamiausia studijų erdvė Kaune. Valandos, praleistos čia, teikia jausmą ir žinojimą, kad neveltui leidi laiką. Jau po pirmų paskaitų gali jausti, kaip naudingomis žiniomis prisipildo tavo protas ir siela. Sėkmingai baigusieji bakalauro programas gali rinktis platų magistro studijų spektrą, o gabiausieji ir labiausiai motyvuoti magistrai kviečiami priimti mokslo iššūkį – pasirinkti doktorantūros studijas ir įsilieti į akademinį pasaulį.

Atviras veržliems ir kūrybingiems

Akyviems, smalsiems, veržliems ir idėjomis kunkuliuojantiems studentams fakultetas siūlo įdomios kultūrinės veiklos: dainomis universiteto skliautus ir bendruomenės širdis virpinti galima folkloro ansamblyje „Uosinta” ir mišriame chore „Veni Gaudere”; išmoningiausius žodžio meistrus kviečia jaunųjų kūrėjų būrelis „AKLAS Žirklionis”, kūrybingiausiųjų laukia naujai įkurtas „Kūrybos inkubatorius”. Lietuvių filologijos ir reklamos studentė Ieva Puškoriūtė džiaugiasi: „Čia visada yra norinčių tau padėti ir tave skatinančių veikti. Fakultetas –  tai tarsi galimybė atrasti save ir drąsiai judėti gyvenimo keliu”.

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas – Visiškai Unikalus Kolektyviškai Harmoningas Fabrikas – ne tik profesionali žinių kalvė. Meilė mokslui, žmogui, gyvenimui čia dega prometėjiška ugnimi. Štai taip įstabiai studijų fakultete patirtį apibendrina studentė Vitalija Kromalytė: „Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas man – oazė dykumoje, kuri pagirdo žiniomis, kai jautiesi ištroškęs. Kartais fakultetas (labai retai) – pati dykuma, kuri pareikalauja daug jėgų ir pastangų, siekiant oazės. O būna, kad universitetas tampa kosmosu, ypač pirmame kurse, tuomet užsidedi skafandrą ir pasineri į planetų paieškas, ieškant V auditorinės planetos, užmatai VII ir tai tampa pačiu didžiausiu pasiekimu. Atsidūrus atskirų planetų erdvėse net laiko tekėjimas keičiasi... Vienoje planetoje jis eina lėtai, neskubėdamas. Kitoje – bėgte bėga. Tenka susiorientuoti ir perprogramuoti savo organizmą laiko iššūkiams. Nors misijos kartais pasirodo nepakeliamos, tačiau planetų gyventojų dėka sėkmingai įgyvendinamos”.

Pagal lietuvių filologijos ir reklamos programos studentų refleksijas parengė

Lina Buividavičiūtė ir Viktorija Seredžiūtė,

            Lietuvių filologijos katedros doktorantės

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku