„Visada pirmyn!”

VUKHF AlinaTokiu principu vadovaujasi mūsų absolventė Alina Akopian, Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos mokytoja, 2004-2009 metais Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame  fakultete studijavusi  anglų ir rusų kalbas.

 

Kodėl pasirinkote studijas Vilniaus universitete Kaune?

Studijas pasirinkau dėl galimybės studijuoti iš karto dvi kalbas, o tokią studijų programą tuo metu galėjo pasiūlyti tik Vilniaus universiteto fakultetas Kaune. Pasirinkusi studijuoti dėl galimybės vienu metu mokytis dviejų užsienio kalbų, pasinaudojau šansu tapti ne tik anglų, bet ir rusų kalbos specialiste. Norėjau tapti pranašesne už kitus vienos kalbos specialistus, nes buvau įsitikinusi, kad darbo paieškose dvi užsienio kalbas mokantiems atsiveria  platesnės galimybės.

Kokius epizodus iš studijų prisimenate geriausiai?

Geriausiai prisimenu įdomias dėstytojo A. Brown paskaitas, profesionalius dėstytojus, gražią universiteto aplinką. Universitete paskaitų metu su dėstytojais mokydavomės ir dirbdavom, o po paskaitų galėdavome bendrauti kaip kolegos ar net draugai.

Ką Jums davė studijos VU KHF?

Studijos universitete suteikė man žinių ir gebėjimų, kuriuos naudoju kiekvieną dieną savo darbe ir galiu iš to uždirbti pinigus. Savo gautas žinias aš perduodu jaunesnėms kartoms ir tobulinu jau turimas. Universitete susipažinau su daugybe žmonių, kurie dabar yra mano kolegos ir draugai.

Ką svarbiausia išmokti ir  įgyti siekiant universitetinio išsilavinimo?

Labai svarbu gerai įsisavinti profesinių dalykų siūlomą medžiagą ir gebėjimus, tačiau taip pat  svarbu išmokti bendrauti ir bendradarbiauti su kursiokais ir dėstytojais, nes siekdamas karjeros supranti, jog tavo žinios ir gebėjimai yra tik viena iš jos sudedamųjų dalių. Labai svarbu dalyvauti seminaruose, projektuose, lankytis konsultacijose, nes taip gali pažinti save įvairiausiose situacijose. Nereikia apsiriboti mokymusi tik pažymiui, reikia ugdyti save kaip žmogų, kaip verslininką, kaip organizatorių. Todėl jei tik yra galimybė, reikia ne tik dalyvauti paskaitose, bet ir prisidėti prie Atvirų durų dienos organizavimo ar kitokio projekto. Studento devizu turėtų būti: „Visada pirmyn!”

Ką norėtumėt palinkėti dabartiniams ir būsimiems VU KHF studentams?

Noriu palinkėti domėtis savo srities naujovėmis, visada bendrauti su dėstytojais, klausti apie galimybes išmokti kažką naujo, dalyvauti projektuose. Taip pat labai svarbu suprasti, jog mokytis reikia ne pažymiui, o sau, kad savo žiniomis ir gebėjimais taptum pranašesniu už kitą, kad galėtum užimti gerą poziciją darbo rinkoje. Labai svarbu nebijoti savo idėjų ir jas realizuoti.

Koks turėtų būti universitetas, kad jame būtų ugdomi lyderiai?

Visų pirma dėstytojai turėtų būti lyderiai, kurie įkvėptų savo studentus. Universiteto filosofija turėtų skatinti studentus kurti, dalyvauti įvairiose veiklose, suteikti galimybę keliauti ir studijuoti užsienyje. Galbūt universitete reikėtų sukurti skatinimo ar apdovanojimų sistemą už inovacijas ir kūrybiškumo projektus.

Šiandien esate savo srities profesionalė. Papasakokite plačiau apie savo veiklas.

Jau ketvirtus metus dirbu mokykloje, be to esu dirbusi keliuose projektuose, dalyvavusi kitose projektinėse veiklose. Taip pat vadovauju renginių organizavimo firmai. Pagrindinis mano darbas – anglų kalbos mokymas mokykloje, anglų kalbą dėstau ir suaugusiems, esu laisvai samdoma lektorė. Mokykloje dirbau pagal respublikinį projektą „ Renkuosi mokyti“, dalyvavau kompleksinėse lyderystės-pedagogikos studijose. Mokykloje taip pat esu dirbusi karjeros planavimo konsultante, –  mokiniams padėdavau suprasti savo karjeros kelio galimybes. Dirbau projekte „Kūrybinės partnerystės“, kur padėjau mokiniams ugdytis kūrybiškumą ir socialinius įgūdžius, taip pat teko dalyvauti keliuose tarptautiniuose seminaruose ir skaityti pranešimus Barselonoje, Krokuvoje bei Varšuvoje.  Šiuo metu vaikus ir suaugusius mokau anglų kalbos, t.y. perteikiu jiems žinias, kurias įgijau VU KHF. Skatinu juos ne tik domėtis užsienio kalbų mokymusi ir įvairių šalių kultūra, bet  ir padedu ugdytis lyderio savybes.

Kokius uždavinius gyvenime sau keliate?

Mano pagrindinis uždavinys – kokybiškas ir nuoširdus darbas, nuolatinis savęs vertinimas ir įsivertinimas. Mano klientai ir mokiniai turi ne tik drąsiai bendrauti anglų ar rusų kalbomis, bet ir jaustis laimingi jų mokydamiesi.  Todėl mano uždavinys – padėti patirti sėkmę kiekvienam mano mokiniui.

Gal turite ir galėtumėte įvardyti savo sėkmės formulę?  

Meilė darbui, tikėjimas tuo ką darai ir plati šypsena kiekvieną dieną. Tik emocionaliai stabilus ir tvirtas žmogus, žinantis ir tikintis tuo ką daro, gali priversti patikėti kitus ir sudominti , sumotyvuoti. Ką bedarytum, svarbiausia tikėjimas ir meilė. Turi eiti savo keliu nesidairydamas ir neabejodamas.  Tikėk tuo, ką darai.

Universitetui labai svarbus ryšys su studijas baigusiais absolventais. O kaip Jūs vertinate idėją suburti absolventus į alumi klubą Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete? Kuo, Jūsų manymu, VU KHF galėtų būti naudingas ir įdomus savo absolventams?

Manau, tai būtų puiki galimybė, nes alumnai turi sukaupę daug patirties ir naujų žinių. Dalindamiesi tuo su kitais, jie ženkliai prisidėtų prie naujų dalykų, programų kūrimo ir  viso studijų proceso universitete tobulinimo. Galvoju, kad VU KHF galėtų  surengti mokymus – lyderystės paskaitų ciklą įvairios srities specialistams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku