Profesija – gidas

vukhf gidas2Užsienio kalbų katedros dėstytojų pastangomis anglų ir rusų kalbų studentai jau ne vieną kartą turėjo puikią progą iš arčiau susipažinti su gido profesija ir jos  ypatumais. Šį kartą dėstytojos  dr. Jūratės Radavičiūtės  iniciatyva studentai susitiko su Asta Raškevičiūte, VU KHF Kultūros vadybos studijų programos absolvente, kuri jau daugiau nei metus dirba gide. Susitikimą organizavo dėstytoja  dr. Jūratė Radavičiūtė.

Studijuojantiems Vilniaus universitete Kaune dvi kalbas (anglų ir rusų) Asta Radavičiūtė išsamiai  papasakojo  ne tik apie savo pasirinktos profesijos  privalumus ir trūkumus, bet ir atskleidė keletą gudrybių, kurios padeda sudėtingose situacijose. ,,Niekada nebūna dviejų vienodų ekskursijų” -  savo patirtimi dalijosi laisvai samdoma gidė Asta Raškevičiūtė, dažniausiai dirbanti su Kauno turizmo informacijos centro organizuojamų ekskursijų grupėmis.  Pasak jos,  turistai gali būti ne tik skirtingų pažiūrų ir amžiaus grupių, bet ir turėti labai individualių poreikių.  „Tai įpareigoja visada būti pasiruošus netikėtoms situacijoms,” –  sakė gidė A. Raškevičiūtė būsimiems anglų ir rusų kalbų specialistams.

vukhf GidasStudentai turėjo progą ne tik pasiklausyti profesionalios gidės samprotavimų apie pasirinktą profesiją, bet ir užduoti jai klausimus. Susidomėję tokios veiklos perspektyvomis jie teiravosi, kaip ir kur turėtų kreiptis norintys tapti gidais, kokios savybės reikalingos dirbančiam šį darbą. Susirinkusiems į susitikimą gidė Asta Raškevičiūtė papasakojo apie įvairias vietas ir būdus įgyti praktinių ekskursijų vadovo įgūdžių dar studijų universitete metu.

„Tai  buvo puiki galimybė išgirsti naudingos informacijos apie gido profesiją iš žmogaus, realiai dirbančio šioje srityje,“ – palankiai apie susitikimą atsiliepė anglų ir rusų kalbų pirmo kurso studentė Ieva.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku