„Dideli tikslai pasiekiami tik daug dirbant“

mindaugas vaiksnorasĮ mūsų klausimus atsako fakulteto absolventas Mindaugas Vaikšnoras, Druskininkų savivaldybės administracijos Finansų ir apskaitos skyriaus vyriausias specialistas, 2008-2012 m. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete studijavęs verslo ir viešojo sektoriaus ekonomiką.

 

Kodėl pasirinkote ekonomikos studijas Vilniaus universitete Kaune?

Norėjau studijuoti ekonomiką Vilniaus universitete, bet Kaune, o studijų programą pasirinkau dėl

kelių priežasčių. Pirmiausia, ši studijų programa yra įdomi, ji gali suteikti tokių žinių ir įgūdžių, kurios labai reikalingos šiandienos darbo rinkoje. Be to, Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultetedirba aukščiausios kvalifikacijos dėstytojai ir čia sukuriamos lygios sąlygos visiems siekiantiems aukštojo išsilavinimo. Man patiko stipri fakulteto akademinė bendruomenė ir ypatingai  jauki aplinka.

Kokius epizodus iš studijų prisimenate geriausiai?

Labiausiai į atmintį įstrigo baigiamasis egzaminas. Jo metu buvo privalu atskleisti per 4 metus įgytą žinių bagažą ir jį pritaikyti realybėje. Taip pat įsiminė prieš baigiamąjį egzaminą daugybė valandų, kurias  praleidau prie knygų ir užrašų, o taip pat laukimo įtampa, kol sužinojome galutinius rezultatus.

Ką Jums davė studijos?

Studijos VU Kauno humanitariniame fakultete  man davė didelį žinių bagažą, daugybę praktinių įgūdžių, suformavo pagrindus bendram kolektyviniam darbui ir suteikė visuomenės pripažinimą baigus studijas. Siekiant universitetinio išsilavinimo svarbiausia yra žinoti savo prioritetus ir pasverti galimybes. Taip pat ryžtingai siekti užsibrėžtų tikslų, nusiteikti atkakliam ir sunkiam darbui, visuomet norėti tobulėti.

 

Ką norėtumėt palinkėti dabartiniams ir būsimiems VU KHF studentams?

Kinų filosofas Mencijus (Meng Dzi) yra pasakęs: „Daug yra tokių, kurie ką nors daro, bet nežino kam“, todėl palinkėčiau dabartiniams ir būsimiems studentams žinoti, ką jie nori pasiimti iš gyvenimo, ir išlikti tvirtais, kai iškyla pirmieji studijų sunkumai.

 

Koks turėtų būti universitetas, kad jame būtų ugdomi lyderiai?

Svarbiausia – universiteto ilgus metus kaupta patirtis, geriausios mokslinės tradicijos, gebėjimas motyvuoti asmenybę ir padėti studentui suformuoti savarankiškumo principus.

Papasakokite plačiau apie savo darbą.

Baigęs studijas norėjau grįžti dirbti į gimtuosius kraštus. Viliojo klestintis Druskininkų kurortas. Praėjus kelioms savaitėms po studijų sužinojau, kad yra paskelbtas Valstybės tarnybos konkursas užimti Druskininkų savivaldybės administracijos Finansų ir apskaitos skyriaus vyriausiojo specialisto pareigas. Nusprendžiau dalyvauti šiame konkurse ir iš visų kandidatų pasirodžiau geriausiai.

Druskininkų savivaldybėje dirbu beveik dvejus metus. Mano veiklos sritis yra plati: padedu formuoti ir įgyvendinti Druskininkų savivaldybės finansų valdymo politiką, planuoju savivaldybės administracijos išlaikymo išlaidas ir analizuoju lėšų šiems tikslams panaudojimą. Taip pat dalyvauju  savivaldybės administracijos biudžeto projekto rengimo grupėje, analizuoju, kaip vykdomas administracijos biudžetas, vertinu finansų rodiklių ekonominį pagrįstumą ir planinių rodiklių pasikeitimą. Tenka tvarkyti ir mokesčius už valstybinės žemės ir valstybinio vidaus vandenų fondo vandens telkinių nuomą, analizuoti mokesčių surinkimo rezultatus. Be to kad administruoju savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo plėtros programos vykdymą, dar atlieku ir Druskininkų savivaldybėje vykdomų kitų projektų finansinį administravimą. Dirbdamas šį darbą jau  turėjau galimybę dalyvauti daugelyje konferencijų Lietuvoje, Lenkijoje ir Baltarusijoje.

Kokius uždavinius sau keliate?

Kopti karjeros laiptais ir niekada nepasiduoti. Kiekvienai iškilusiai problemai ieškau racionalaus sprendimo. Sėkmės formulės neturiu, tačiau vadovaujuosi  posakiu: „Per aspera ad astra“, tai reiškia, kad dideli tikslai ar šlovė pasiekiami tik sunkiu darbu.

Universitetui labai svarbus ryšys su studijas baigusiais absolventais. Kaip Jūs vertinate idėją suburti absolventus į alumi klubą Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete? Kuo, Jūsų manymu, VU KHF galėtų būti naudingas ir įdomus savo absolventams?

Būtų malonu gauti informaciją apie naujas studijų programas, žinoti fakulteto akademinio gyvenimo naujienas.

 

Dėkojame.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku