Tvarkyti asmeninius finansus mokinius mokė VU KHF atstovai

vaiku finansinio svietimo savaiteLietuvos banko edukaciniame projekte, skirtame Vaikų finansinio švietimo savaitei Lietuvoje (kovo 10–17 d.), sėkmingai pasirodė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto atstovai, parengę teminių pamokų ciklą kartu su Lietuvos finansų rinkų institutu.

Mokiniams patiko fakulteto Finansų ir apskaitos katedros doktorantų pamokos

Finansų ir apskaitos katedros doktorantai Mindaugas Vijūnas, Mantas Valukonis ir Renatas Špicas, vadovaujami docentės dr. Gerdos Žigienės, parengė pamokų ciklą pagal LB pasiūlytą tematiką – apie pinigų valdymą, taupymą ir atsakingą skolinimąsi, kurį sėkmingai pristatė jau devyniose Lietuvos gimnazijose. Visos trys VU KHF doktorantų parengtos pamokos („Kaip nepritrūkti pinigų?“, „Kaip skolintis protingai?“ ir „Kodėl taupyti verta?“) skatina mokinius diskutuoti apie asmeninių finansų aktualijas gyvai ir betarpiškai. Su šiomis pamokomis buvo aplankytos Kauno „Saulės“ , Simono Daukanto „Santaros“ ir „Maironio“ gimnazijos, Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis  ir Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos bei Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija, Palangos Vlado Jurgučio ir Kaišiadorių rajono Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos. Finansinį mokinių raštingumą ugdančios temos buvo pristatytos 7 – 11 klasių mokiniams, jose dalyvavo apie 330 mokinių.

Jungtinis finansinio švietimo projektas bus tęsiamas

Šis edukacinis projektas, į kurio įvairias veiklas buvo įsitraukę 8 tūkstančiai Lietuvos moksleivių, bus tęsiamas. Jau suplanuoti vizitai į daugelį kitų šalies mokyklų. Vaikų finansinio švietimo projektas sukėlė didelį mokytojų susidomėjimą. Po pirmųjų 11 vizitų sulaukiama vis daugiau pageidavimų atvykti į kitas  mokyklas ir pristatyti parengtas  pamokas apie asmeninių finansų tvarkymą.

VU Kauno humanitarinis fakultetas jungtinėje Vaikų finansinio švietimo programoje dalyvauja kartu su tokiais  solidžiais partneriais, kaip: Lietuvos bankas, Švietimo ir mokslo ministerija, vertybinių popierių birža NASDAQ OMX Vilnius, projektas „Kam to reikia?!“ (projekto iniciatoriai: „Swedbank“ ir „Omnitel“), „Danske Bank“, SEB bankas, „Swedbank“, DNB bankas, UAB „Bonum Publicum“, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), kreditų biuras „Creditinfo“, Lietuvos finansų rinkų institutas, Socialinių mokslų kolegija, Valstybinio socialinio draudimo fondas („Sodra“), klubas „Pinigų srautas“.

Daugiau apie LB projektą:

http://www.lb.lt/vaiku_finansinio_svietimo_savaites_renginiuose_dalyvavo_apie_8_tukst_vaiku

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku